Norris alig várja, hogy Sainz és Russell ellen csatázzon - F1VILÁG.HU

Norris alig várja, hogy Sainz és Russell ellen csatázzon

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es pilótája szeretne végre a száguldó cirkusz élmezőnyében versenyezni, ezért gyors fejlődést vár a csapatától.
Lando Norris, McLaren

Az utóbbi hónapok során nem először adott hangot a türelmetlenségének Lando Norris, a McLaren 23 éves protezsáltja, aki a Forma-1-ben eltöltött négy évét követően már epekedve várja az élmezőnybeli küzdelmeket. A fiatal brit 2019-ben debütált a wokingi csapatnál, ahol egyre jobb teljesítményt és érettebb viselkedést mutatva lassan az istálló vezérpilótájává lépett elő. Tavaly például ő volt az egyetlen a mezőnyben, aki a három élcsapat mellett képes volt dobogóra állni. Az állandó top hármas helyezésektől azonban minden igyekezete ellenére még távol áll, hiszen a csapata tavaly csak az ötödik helyen zárta a konstruktőri bajnokságot. Érzése szerint a McLarennek akkorát kellene előrelépnie a téli szünet alatt, amekkorát a Ferrari fejlődött 2021 és 2022 között.

“Ez teljesíthető” – szögezte le a hatszoros dobogós helyezett pilóta. “Szerintem kimagasló, amit elértek. 2021-ben még majdnem kikaptak tőlünk, legutóbb viszont már győzelmekért és dobogós helyekért harcoltak. Nekünk is hasonló előrelépést kell célul kitűznünk. Maximalizálták az új éra teremtette lehetőségeket, így soha nem látott mértékben léptek előre. Van lehetőség arra, hogy mi is valami hasonlót érjünk el.”

Norris úgy fogalmazott: nem szeretne a sikerre addig várni, amíg használatba nem veszik a McLaren új szélcsatornáját. Erre valószínűleg csak 2024-ben kerül sor.

“Már a következő szezonban előrébb kell lépnünk. Hiszem, hogy ez sikerülhet. Sok minden már most adott, csak az utolsó elemeknek kellene a helyükre kerülniük annak érdekében, hogy ne lehessenek kifogásaink a Red Bull, a Mercedes és a Ferrari ellen. Tudja a csapat, hogy jobb munkát kell végeznie.”
Norris leginkább azért vágyik az élmezőnybe, mert a korábbi mclarenes csapattársa, Carlos Sainz és a 2018-as F2-es bajnoki riválisa, George Russell is ott sorakozik fel.

“Bárcsak én is ott lehetnék velük. Azt kívánom, bárcsak én is részt vehetnék abban a küzdelemben. Úgy érzem, megérdemelném. Hiszem, hogy képes vagyok rá, és úgy érzem, nagyszerű csata lenne. Jelen pillanatban viszont nem vagyok ilyen helyzetben. A jövőben majd versenyezhetek ellenük, és azt tehetem, amit most ők” – tekintett előre a pilóta, akinek egyébként 2025 végéig szól a szerződése a McLarennel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!