Friss hírek

Norris: Arra gondoltam, nem lenne bölcs dolog megelőzni Ricciardót

Lando Norris, a McLaren versenyzőjének megfordult a fejében, hogy megküzd csapattársával, Daniel Ricciardóval a győzelemért az Olasz Nagydíjon – azonban végül elvetette ezeket a gondolatokat.

A McLaren kettős győzelmet aratott az Olasz Nagydíjon: habár Lando Norris az idei évben eddig jobban teljesített csapattársánál, ezúttal Ricciardo végzett jobb helyen, ő állhatott a dobogó legfelső fokára.

Norris elárulta, a futam egy szakaszán megfordult a fejében, hogy akár övé is lehetne a győzelem, azonban látta Max Verstappen és Lewis Hamilton balesetét, így rögtön meg is gondolta magát, és nem kockáztatta a csapat kettős győzelmét.

„Egy körön kicsit közelebb kerültem, és aztán bevillant, hogy láttam Max és Lewis balesetét a tükrömben, és amikor arra gondoltam, hogy megpróbálok előzni, akkor ez jutott eszembe és azt gondoltam, „ez talán nem a legbölcsebb döntés”” – mondta Norris.

„Szóval szerettem volna, de így is örülök – ugyan szerettem volna a győzelemért menni, de elégedett vagyok az első és a második helyünkkel. A csapat iránti érzéseim prioritást élveznek a sajátjaimmal szemben.

Norris biztos benne, hogy a McLaren számára nem egyszeri lehetőség volt a vasárnapi, így a későbbiekben neki is lesz lehetősége arra, hogy győzelmet szerezzen.

„Még sok évig itt leszek a McLarennel – úgy érzem, még lesz lehetőségem a jövőben rá, de jelenleg boldog vagyok, hogy ott maradtam, ahol voltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!