Friss hírek

Norris az 5. helyről rajtol, nem győzött hálálkodni csapatának!

Döcögősen indult a Forma-1-es Brit Nagydíj időmérő edzése Lando Norris számára, a McLaren ifjú titánja azonban végül parádés eredményt ért el, az 5. helyről rajtolhat hazai versenyén.

Norris a Q1-ben utolsó versenyzőként verekedte tovább magát a következő szakaszba, az utolsó, mindent eldöntő etap során viszont sikerült egy parádés kört előhúznia a kalapból.

A brit tehetség végül az 5. rajtkockát csípte el, és elmondása szerint nagyon hálás csapatának, sokat változtattak ugyanis az autón az időmérő előtt.

„Először is, a csapat nagyszerű munkát végzett azzal, hogy felkészítette az autót az időmérőre, mivel komoly változtatásokat kellett elvégeznünk, szóval nem is tudtunk időben pályára gurulni. De végül is nekivágtunk, szóval hálás vagyok a csapatnak a kemény munkáért!” – mondta a fiatal pilóta.

„Elég kusza időmérő volt: követtem el hibákat az etapjaim során, főleg az elsőben. Kicsúsztam a pályáról, és veszítettem is az önbizalomból az időmérő első felében, ami nem volt ideális.”

„Próbáltam felzárkózni és jó ritmust elkapni, de ezt az utolsó szakaszig nem nagyon sikerült megtenni. Használt gumikon hozni tudtam azt, ami korábban új abroncsokkal futottam, szóval egy kicsit magabiztosabban váltottam ismét új abroncsokra, amiknek nagyobb volt a tapadásuk, és jobban is nyomhattam.”

„Az eredmény nagyszerű, főleg itt, hazai versenyemen. Persze a vasárnap lesz igazán fontos, itt kell jó eredménnyé alakítanunk a mai teljesítményt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!