Költségplafon-ügy

Norris: Az Alpine elég rossz munkát végez, hogy éppen csak előttünk van

Lando Norris szerint az autó teljesítményét látva sokkal nagyobb előnyben kellene, hogy legyen az Alpine Forma-1-es csapata a McLarennel szemben – a francia istálló azonban „elég rossz munkát” végez hozzájuk képest.

A két istálló a bajnokság első szakaszában kiélezett csatát vívott a konstruktőri 4. helyért, az elmúlt időszakban azonban az Alpine jobb eredményekre volt képes, az agresszív fejlesztési programnak hála pedig Fernando Alonso és Esteban Ocon hozzásegítették a csapatot ahhoz, hogy 24 pontra növelje előnyét a McLarennel szemben. Lando Norris azonban nem csügged emiatt, sőt: azt gondolja, valójában számukra elismerés az, hogy ennyire közel tudtak maradni a rivális csapathoz, annak autója ugyanis idén egész egyszerűen versenyképesebb.

„Az Alpine lényegében a szezon első napjától kezdve előttünk van” – magyarázta Norris csütörtökön. „Három-négy verseny volt idén, amikor egy kicsit talán gyorsabbak voltunk náluk. De egyébként az esetek többségében egy kicsit jobb autóval rendelkeztek. Szóval az, hogy éppen csak előttünk vannak a bajnokságban, azt jelenti, hogy mi nagyon jó munkát végeztünk, ők pedig elég rosszat.”

Hirdetés
 

Norris példaként az Ausztrál Nagydíjat hozta fel, ahol Alonso az első sorból rajtolhatott volna, de gondja támadt autójával.

„Ha az időmérős különbségeket nézzük a két csapat között, és néha a versenytempójukat a miénkhez képest, láthatjuk, hogy az ellenkezője soha nem volt ilyen mértékben. Szóval jobb autójuk van. Egyszerűen csak rosszabb munkát végeznek a szezon során, és többet hibáznak. Több problémájuk van az autójukkal.”

„Fernando a 2. vagy 3. helyet szerezte meg az ausztrál időmérőn, és mérföldekkel előttünk járt. Szóval jobb autójuk van, és így volt ez nagyjából az egész idény során.”

A McLaren tavaly szenzációs kettős győzelmet szerzett az Olasz Nagydíjon, a csapat azonban idén nem számít hasonló eredményre Monzában. Norris szerint az ok egyszerű: idei autójuk nem annyira jó, mint a tavalyi.

„Alapvetően nem vagyunk annyira versenyképesek, mint tavaly” – fogalmazott a fiatal pilóta. „Ráadásul mindenki más remek előrelépéseket tett, például az Alpine is. Az ellenfelek nagyon erősek momentán. A Ferrari is messze előttünk jár. Szóval plusz két autó, amit le kell gyűrnöd, ha vissza akarsz térni a dobogóra.”

„Mindent beleadunk, és nem úgy vágunk neki ennek a versenynek, hogy arra gondolunk, hol voltunk tavaly, szóval ugyanazt kellene elérnünk. De Zandvoort például sokkal jobb volt szerintem idén, mint tavaly. Szóval bizonyos dolgok határozottan jobbak. De persze nyilvánvaló a helyzet: nem szereztünk annyi dobogót, és nem volt annyi jó időmérőnk, mint tavaly. Ez egyszerűen azért van, mert az autó a szezon során nem volt annyira jó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Az Alpine elég rossz munkát végez, hogy éppen csak előttünk van
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!