Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Norris: Az átépített 10-es kanyarban nehezebb lesz előzni Barcelonában

A McLaren ifjú titánja, Lando Norris attól tart, a Spanyol Nagydíjnak otthont adó barcelonai versenypályán elvégzett változtatások miatt nehezebbé válik az előzés a katalán aszfaltcsíkon.

A barcelonai pálya az előzések szempontjából eleve az egyik legnehezebbnek számított az F1-es versenynaptárban, az idei évre pedig módosítottak az aszfaltcsík 10-es kanyarján.

A korábban nagyon szűk balost az átalakításokkal jobban elnyújtották, és nagyobb csúcsponti sebességet tettek lehetővé.

Lando Norris viszont attól tart, ettől nehezebbé válik majd az előzés Barcelonában.

„Nem tudom még, milyen az új kanyar, de nem vagyok olyan magabiztos. Egy kicsit furcsának tűnik. A 10-es kanyar volt talán az egyetlen előzési lehetőség – eltekintve az 1-es kanyartól –, most viszont nincs olyan kemény féktáv ott” – mondta a McLaren versenyzője.

A Williams versenyzője, George Russell a RaceFans című lapnak korábban azt mondta, szerintem jobb lenne, ha Barcelonában az utolsó előtti lassítót – amit még 2007-ben helyeztek el ott a biztonságra hivatkozva – eltávolítanák. Norris viszont az sem könnyítené meg az előzést a katalán ringen.

„Nem tudom, hogy mennyire lenne jobb vagy rosszabb a versenyzés ettől. Biztos vagyok benne, hogy nem lenne könnyű követni egymást ezekkel az autókkal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!