Norris: Az autó elég jó volt az első sorhoz, csak én nem - F1VILÁG.HU

Norris: Az autó elég jó volt az első sorhoz, csak én nem

HIRDETÉS
A McLaren ifjú titánja, Lando Norris szerint könnyedén meglehetett volna a 2. rajtkocka a Bahreini Nagydíj időmérő edzésén, ha nem követ el több hibát is a kvalifikáció utolsó szakaszában.
Lando Norris, McLaren MCL38, prepares to leave the garage

A brit pilóta csak a 7. helyről kezdheti majd meg a szombati száguldást, miután az időmérőn 4 tizeddel lassabbnak bizonyult, mint a pole-t megszerző Max Verstappen, míg a 2. helyen végző Charles Leclerc-től 2 tizedre maradt el. Pedig elmondása szerint az autója elég erős volt ahhoz, hogy az első rajtsorba kvalifikálja magát, ám hibázott, ennek pedig megfizette az árát.

Arra a kérdésre, hogy sikerült-e mindent kihoznia az autóból a pénteki időmérőn, Norris határozottan így felelt: „Abszolút nem! Nem akarok beszélni róla! Igazából csak az első szektor… Elszúrtam az első szektort. Az 1-es kanyar kijáratán túlkormányzott lett az autó, levettem a lábam a gázról, szóval simán buktam ott egy másfél tizedet. Ez a másfél tized pedig most a 2. helybe került.”

„Frusztrált a dolog, és emiatt úgy éreztem, egy kicsit jobban meg kell nyomnom — ezt nem szabad csinálni! Megfizettem az árát a 4-es kanyarban, ott is jött egy hiba. A kör hátralévő része nagyjából rendben volt, de az autóval könnyen végezhettem volna az első sorban. Kiábrándító, hogy nem tudtam odatenni magam, mivel a csapat nagyszerű munkát végzett, az autó lenyűgöző volt, ennek pedig örülök. A dolgok szépen összeálltak a hétvége során, egyszerűen csak nem tudtam teljesíteni. Kár érte, de megpróbálom jóvá tenni szombaton.”

Norris csapattársa, Oscar Piastri a 8. helyről kezdi majd meg a szombati versenyt.

Szerinted ki lesz a mai verseny nagy esélyese? Kattints, és tedd meg a téteket!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Az autó elég jó volt az első sorhoz, csak én nem
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!