Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban - F1VILÁG.HU

Norris az F1Világnak: Dolgozunk azon, hogy jobbak legyünk a lassú kanyarokban

HIRDETÉS
A vasárnapi Emilia-Romagna Nagydíjon másodikként célba érő Lando Norris az F1VILÁG.HU-nak nyilatkozva Imolában elárulta, ahogy már jó néhány éve, a McLaren autója még most is küszködik a lassú kanyarokban, ez pedig ezen a hétvégén is megmutatkozott. Monaco miatt viszont nem aggódik az ifjú brit.
Oscar Piastri, McLaren F1 Team, Lando Norris, McLaren F1 Team, 2nd position, Zak Brown, CEO, McLaren Racing, and the McLaren team celebrate

Norris jó formában teljesített Olaszországban, hiszen a vasárnapi versenyen nyomás alá tudta helyezni Max Verstappent. Megelőznie végül nem sérült, 7 tizedes lemaradással ért célba a 2. helyen két héttel azt követően, hogy megszerezte első Forma-1-es futamgyőzelmét Miamiban.

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén már Monte-Carlóban vendégeskedik, lapunk pedig ennek kapcsán kérdezte Norrist arról, hogy az a probléma, amire már évek óta panaszkodik, fennáll-e a McLaren autója kapcsán — mégpedig, hogy karakterisztikájából kifolyólag egész egyszerűen nem tud kellően jól teljesíteni a lassú, kanyargós részeken.

„Lesz néhány változtatásunk Monacóra, és biztos vagyok benne, hogy mindenki másnak is. Az autót teljesen másképp kell beállítani ott, mint itt” — mondta az F1VILÁG.HU kérdésére a McLaren ifjú titánja. „Azt gondolom, ha pusztán a lassú kanyarokra állítjuk be az autót, jobbak vagyunk. De amikor be kell állítani a gyors kanyarokra, a közepesen gyors kanyarokra és a lassú kanyarokra egyaránt, akkor a tempós részeken jönnek ki leginkább az erősségeink, és a lassú kanyarokban kapjuk az ütést.”

„Lesz néhány kisebb dolog, és még a miami fejlesztések is segítettek bennünket egy kicsit abban, hogy a helyes irányba haladjunk tovább. A vasárnapi versenyen a legrosszabb kanyar a 14-es és a 15-ös volt számomra, a pálya leglassabb része. itt veszítettem még most is a legtöbb időt. Szóval még megvan ez a gyengeségünk. És tisztában is vagyunk vele. Dolgozunk rajta.”

Norris ugyanakkor azt mondja, Monaco miatt nem aggódik, mivel ott nagyon sok múlik azon, hogy a versenyző mit hoz ki a saját autójából, ráadásul az utcai pályán azért bőven vannak tempós részek is.

„Monaco kapcsán nem aggódom emiatt, mivel az egy olyan pálya, ahol az ember ugyan jó autót akar, de mindent figyelembe kell venni. Egy elég gyors pálya, nem olyan, hogy csak szépen lassan elfordítod a kormányt. Az embernek el kell szánnia magát rajta, jól meg kell ítélni, milyen közel kerülsz a csúcspontokhoz, és a többi. Szóval nagy a kockázat. És ha ez számításba jön, az egy kicsit eloszlatja a dolgokat. Szóval nem aggódom, izgatottan várom Monacót. Biztos vagyok benne, hogy mindenki más is, mivel egy király pálya. A szombat miatt legalábbis izgatott vagyok. Alig várom!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!