Norris: Az időmérőre tovább gyorsulhatunk! - F1VILÁG.HU

Norris: Az időmérőre tovább gyorsulhatunk!

HIRDETÉS
A 2. legjobb idővel zárta a Forma-1-es Amerikai Nagydíj nyitónapját Austinban Lando Norris. A brit pilóta azért is elégedett, mert úgy érzi, a szombati időmérőre sokat tudnak még fejlődni.
Lando Norris, McLaren MCL35M

Norris bő 2 tizedmásodperccel volt lassabb, mint az élen végző Sergio Perez, és bár a körülmények nem voltak könnyűek Texasban, úgy érzi, elégedettek lehetnek teljesítményükkel.

„Az eredmények és a tempó tekintetében jó napunk volt, de nem könnyű ezt elérni itt” – mondta a fiatal brit. „Nehéz a szél, a hepehupák és a körülmények miatt – egyszerűen nagyon nehéz kint lenni a pályán.”

„Ami a beállításokat illeti, az első pár etapban küszködtem egy kicsit, de aztán az utolsó menetre változtattunk, és sokkal elégedettebb is voltam az autóval, és jobban tudtam nyomni neki, a köridő pedig könnyebben jött.”

„Szóval azt gondolom, jó helyzetben vagyunk, mert azt érzem, hogy könnyen tudunk változtatni szombatra, hogy magabiztosabb legyek az autóban, és sokat javítsunk a köridőn. Szóval tisztességes első nap volt, és várom már a folytatást.”

Norris szerint a gumikezelésen rengeteg múlik ezen a hétvégén, vasárnap pedig az jár a legjobban, aki jó állapotban tudja majd tartani a Pirelli abroncsait.

„Nehéz a dolog, mert jelentős a degradáció. Bár az ember gyorsnak érzi magát, a gumik viszont nagyon degradálódnak. Mindenki ugyanazzal küszködik, a hőmérséklettel és a pályafelülettel.”

„Én ráadásul megnehezítettem a saját dolgomat is, mert elfékezett gumikkal köröztem, ami miatt még rosszabb volt. Az ember folyamatosan ugyanolyan köridőkre törekszik, és amikor látja, hogy egyre lassabb, az nem jó érzés, de néha ez van. Szóval érdekes, és jó eséllyel remek versenyünk lesz emiatt vasárnap, a kérdés az lesz, ki tudja jó állapotban tartani az abroncsait.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!