Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre - F1VILÁG.HU

Norris: Az ütközés nélkül sem volt sok esélyem pontszerzésre

Lando Norris szerint annyira gyenge az idei McLaren teljesítménye, hogy a Spanyol Nagydíjon valószínűleg akkor sem sikerült volna pontot szereznie, ha megússza az első körös balesetet.

A McLaren brit pilótájának már a Spanyol Nagydíj második kanyarjában megpecsételődött a sorsa, amikor az összetorlódott mezőnyben hátulról nekikoccant Lewis Hamilton autójának, és elveszítette az első szárnyának egy részét. Norris a harmadik pozícióból rajtolva kénytelen volt rögtön a bokszba hajtani, így pillanatok alatt visszaesett a mezőny végére. Ettől a ponttól kezdve semmi esélye sem volt a versenyen, amit végül a 17. pozícióban zárt. Norris úgy fogalmazott, az ütközés „versenybaleset volt”.

„Az egyes kanyarban nem láttam, hogy Max [Verstappen] elhagyta a pályát – azt hiszem, ő volt az. Kicsit szélesre sodródott, így a kettesben ráhajtott a rázókőre, mögötte pedig mindenki feltorlódott. Én túl közel voltam Lewishoz, így nem volt időm reagálni. Egyszerűen balszerencsés voltam.”

Norris leszögezte, nem vállalt túl nagy kockázatot a rajtot követően, így nem ezen múlt az ütközés.

„Azon múlt, hogy fékeztek a kettes kanyarban. Normális esetben soha nem fékezünk a kettes kanyarban. Balszerencse volt, semmi más. Feltorlódtunk, amire én nem számítottam, így hozzáértem Lewishoz. Vele nyilván nem történt semmi. Talán még gyorsabb is lett tőle!”

Bár Norris a mezőny után eredt, a pontszerzésre esélye sem adódott, és csak a 17. pozícióban zárt. Mint mondta, a McLaren eleve nem számított arra, hogy az időmérős formájukat képesek lesznek átmenteni a futamra. Érzése szerint akkor sem sikerült volna az első tízben végeznie, ha megússza a koccanást.

„A tempónk olyan volt, amire számítottunk: rossz. A pontszerzést céloztuk meg, de a szombatihoz hasonlóra nem számítottunk. Lassúak voltunk, egész évben azok vagyunk. Az autónk semmit sem változott, a szombat alakult kivételesen. Akkor sokan hibáztak, mi ebből profitáltunk. Messze nem vagyunk olyan gyorsak, mint az Alpine, az Aston vagy az első hat csapat bármelyike” – szögezte le beletörődve a brit pilóta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!