Norris azt mondja, Piastri erősebb csapattárs, mint Ricciardo volt - F1VILÁG.HU

Norris azt mondja, Piastri erősebb csapattárs, mint Ricciardo volt

Csapattársát, az újonc Oscar Piastrit méltatta egyik legutóbbi nyilatkozatában a McLaren Forma-1-es versenyzője, Lando Norris. A brit pilóta szerint a fiatal pilótával könnyebben együtt is tud dolgozni, ami előnyös a csapat számára is.

Norris az elmúlt két évben Daniel Ricciardo, korábban pedig Carlos Sainz oldalán versenyzett az F1-ben, idén azonban új csapattársat kapott Piastri személyében. Az ausztrál első szezonját kezdte meg a száguldó cirkuszban, legutóbb, Melbourne-ben pedig első pontjait is bezsebelte, miután a 8. helyen ért célba. Norris nemrég igazán elismerően beszélt Piastriról – és kiemelte a 22 éves tehetség egyik fő erősségét is.

„Hogy őszinte legyek, nagyon jól csinálja. Kiválóan kezeli a nyomást, szerintem ez az egyik erőssége” – mondta ifjú csapattársáról a McLaren brit pilótája a Formule 1 című holland lapnak. „Higgadt, kontrollált és gyors – szóval megvan mindene, ami kell.”

 

„És jobban hajt engem is, mint azok, akikkel az előző években dolgom volt, ami remek dolog számunkra, mint csapat számára is. Persze nem akarom túl jónak feltüntetni őt! De tényleg nagyon jó munkát végez.”

„Remekül érti az autót, amit nem könnyű vezetni. Szerintem ez elég világossá vált a korábbi versenyzők, illetve az általam az évek során elmondottak révén. Szerintem nagyon jó munkát végzett Szaúd-Arábiában is. Idén először jutott a Q3-ba, szóval megdolgoztat a pénzemért.”

Norris arról is beszélt, Piastri hasonló visszajelzéseket ad a McLaren autójával kapcsolatban, mint ő – ez pedig szintén jót tesz az istállónak.

„A véleményeink egy kicsit jobban összhangban vannak egymással, mint a korábbi években [előző csapattársai esetében]. Ez pedig jó dolog, mivel jobb a dinamika ahhoz, hogy megtartsuk a fókuszt a mérnökök, az aerodinamikusok számára. Alapvetően arról van szó, hogy ugyanazokat a dolgokat akarjuk az autótól.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris azt mondja, Piastri erősebb csapattárs, mint Ricciardo volt
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!