Friss hírek

Norris betegen állt a középmezőny élére

A McLaren pilótájának nem sikerült teljesen felépülnie a Monacói Nagydíjra, ennek ellenére mindkét pénteki szabadedzésen kimagaslóan teljesített. Csak gyorsabb autók végeztek előtte.

Lando Norris még a múlt hétvégi Spanyol Nagydíj szombati napján árulta el, hogy betegen tartózkodik Barcelonában. Később kiderült, mandulagyulladással küzd, aminek szemmel látható jelei voltak: a fiatal brit egész hétvégén levert volt, a futam során alig használta a rádiót, a leintést követő médiakötelezettségei alól pedig felmentést kapott. Gyógyulni mindössze néhány napja volt, és Monacóra sem sikerült teljesen felépülnie, ezért az FIA a pénteki sajtótájékoztatók alól is felmentette őt.

Norris betegsége a tempóján már nem mutatkozott: Monacóban mindkét pénteki szabadedzést az ötödik helyen zárta, előtte csak a McLarennél gyorsabb Ferrarik és Red Bullok sorakoztak. Andreas Seidl csapatfőnök a gyakorlásokat követően elárulta, a McLaren igyekezett minden segítséget megadni a lábadozó pilótának.

Hirdetés
 

„A barcelonai futam után a legfontosabb az volt, hogy csapatként a legtöbb időt adjuk neki a gyógyulásra. Így tettünk. Nyilvánvalóan nagyszerű támogatásban részesült a csapatától, az istálló orvosától és a saját trénerétől is annak érdekében, hogy ma teljes erőbedobással hajthasson ki a pályára. Ez így is történt. Valószínűleg még mindig nem százszázalékos, de már sokkal jobban van. A hétvége hátralévő részében már nem számítok ilyen jellegű problémára.”

A McLaren számára több opció is rendelkezésre állt Norris esetleges pótlására. A Mercedes két tartalékosát, Nyck de Vries-t és Stoffel Vandoorne-t, rajtuk kívül pedig az Alpine kötelékébe tartozó Oscar Piastrit is „elkérhették” volna.

„Ahogy minden versenyhétvégén, úgy itt is rendelkezésre állnak a tartalékpilóták. Különböző egyezségeink vannak. Ha Lando nem lett volna elég jól, akkor az egyik tartalékost kérjük fel.”

Érdekesség, hogy Norris betegsége ellenére Seidl szerint a pénteki első gyakorlás volt a csapat számára az év eddigi legjobb szabadedzése.

„Mindkét autó jól működött, mindkét pilóta relatíve jól érezte magát. Semmilyen problémánk nem adódott. Pontosan ebben reménykedünk, amikor a különleges monacói hétvégére készülünk. Fontos, hogy minden egy darabban maradjon, figyelembe véve a költségplafont, az új szabályokat és a tartalékalkatrészek jelenlegi helyzetét a Forma-1-ben.”

A második nekifutás már nem alakult ennyire pozitívan a McLaren számára, Daniel Ricciardo ugyanis falnak csapta az autóját az uszodánál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!