Norris biztos benne, képes lenne harcolni Verstappen ellen a vb-címért - F1VILÁG.HU

Norris biztos benne, képes lenne harcolni Verstappen ellen a vb-címért

Nem Lando Norris várakozásainak megfelelően kezdte a 2023-as Forma-1-es idényt a McLaren csapata, az ifjú versenyző azonban biztos abban, egy ütőképes autóval képes lenne megmérkőzni a világbajnoki címért Max Verstappennel.

A McLaren számára már a tavalyi év sem úgy alakult, ahogy az istálló tervezte, így Norris joggal bízott abban, hogy idén képesek lesznek jelentős fejlődést felmutatni. Az idény viszont nem úgy kezdődött a wokingiak számára, ahogyan azt a csapat remélte, a télen kinevezett új csapatfőnök, Andrea Stella lényegében már az idei versenyautó bemutatójakor utalt arra, nem lesznek a legjobb formájukban az idény elején.

A patinás csapat a hétvégi Azeri Nagydíjra jelentős fejlesztésekkel érkezik, melytől egyértelmű előrelépést várnak, Norris viszont nem győzi hangsúlyozni, az, ahogy eddig szerepeltek, nem felel meg sem az ő, sem a csapat várakozásainak.

 

„Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondom, a várakozásokon aluli a teljesítményünk. A helyzet az, hogy a csapat várakozásainak sem felel meg. És szerintem ezt mindenki tudja. És szerintem egy kicsit ez is az oka annak, hogy történt néhány változás” – idézi a fiatal versenyző szavait a The Race című internetes portál. „2021-ben felfelé ívelt a dolog, és 2022-ben is meglehetősen észszerű fejlődést tudtunk felmutatni. De az idei évre megtett lépés mindannyiunk szemében várakozáson aluli a tavaly év vége után. Ez az az év, amikor egy igazán jelentős lépést vártam. De már tavaly is egy kicsit többet reméltem.”

„Szóval azt mondanám, hogy az idei szezon, valamint a tavalyi év egy kicsit alatta van annak, amiben reménykedtem – ennek pedig megvannak a különféle okai.”

Norris ugyanakkor nagyon magabiztos: szentül hiszi, ha ütőképes autót rak alá a McLaren, akkor a következő évben képes lesz a világbajnoki címért harcolni Max Verstappen, vagy akár Lewis Hamilton ellen.

„Teljességgel biztos vagyok abban, hogyha olyan helyzetben lennék, hogy összemérhetem a tudásom Maxszal és Lewisszal, akkor… Nem vagyok az a fajta srác, aki bármikor is azt mondja, hogy meggyőződésem, hogy könnyedén le tudnám győzni őket, de úgy hiszem, hogy képes lennék harcolni ellenük, és képes lennék megmérkőzni velük a világbajnoki címért.”

„De úgy hiszem, ez sokkal inkább 2024-ben fordulhat elő, és még inkább 2025-ben.”

Norris jelenleg érvényes szerződése 2025 végéig szól a McLarennél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris biztos benne, képes lenne harcolni Verstappen ellen a vb-címért
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!