Friss hírek

Norris: Csak kicsit lett könnyebb dolgunk Hamiltonék balesetével

Lando Norris, a McLaren versenyzője úgy tudott örülni az F1-es Olasz Nagydíjon megszerzett 2. helyének, mintha győzött volna – a csapat kettős győzelme ugyanis nagyon fontos számára is.

Norris Verstappen, valamint csapattársa, Daniel Ricciardo mögül, a 3. rajtkockából vágott neki az Olasz Nagydíjnak – a startot követően Lewis Hamilton ugyan elment a McLaren mellett, azonban a fiatal pilóta nem sokkal később visszaelőzte a világbajnokot.

Később Hamilton megelőzte Norrist, azonban a kiállások alkalmával a mclarenes visszavette pozícióját – majd következett a Hamilton-Verstappen ütközés, így a világbajnok már nem okozott stresszes pillanatokat a brit számára.

Norris végül csapattársa, Daniel Ricciardo mögött a 2. helyen ért célba, ezzel kettős győzelmet szereztek a csapatnak.

„Nem is tudom, hol kezdjem, ez hihetetlen” – nyilatkozta Norris a futamot követően. „A legfőbb dolog számomra a csapateredmény – mindegy, hogy második, harmadik vagy első vagyok-e. Ez dupla győzelem a csapat számára, a maximum pontot szereztük. Nagyon király érzés, hogy részese lehetek ennek, nem találom a szavakat.”

„Örülök az eredményemnek, ahogy a verseny zajlott: a stratégia, az előzések, a védekezés. Örülök Danielnek és az egész csapatnak, ez csodálatos eredmény mindannyiunk számára.”

„Jó volt a bemelegítés szombaton Hamiltonnal szemben, 18 körön át próbáltam védekezni” – folytatta Norris. „Elég gyorsan rájöttem, hogy hol erős, hol gyenge, stb. Főként a kemény keverékekkel ment, és így könnyedén tartottam őt, de az etap utolsó 2-3 körén a közepesek fogyni kezdtek, szóval megelőzött. Aztán kiálltunk és rögtön elévágtunk.”

„Nem tagadom, az egész verseny stresszes volt. Nem volt olyan pillanat, amikor azt gondoltam, hogy megnyugodhatok és pihenhetek kicsit, de ez még különlegesebbé tette számomra, még értékesebbé. Az, hogy tényleg meg kellett dolgozni érte, meg kellett előzni Charles-t az új rajtnál, és a többi – ez értékesebbé teszi. Szóval kemény verseny volt, a közepén talán kicsit könnyebb volt azáltal, ami történt, de onnantól sem volt könnyű, keményen meg kellett dolgozni érte.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!