Norris csalódott: Csak a szerencsének köszönhetően szerepeltünk jól! - F1VILÁG.HU

Norris csalódott: Csak a szerencsének köszönhetően szerepeltünk jól!

Lando Norris Forma-1-es pilóta szerint a McLaren idei egy-két pozitív eredménye csak a szerencsének köszönhető, a Kanadai Nagydíjhoz hasonló futamokon mutatkozik meg az autó valódi teljesítménye.
Lando Norris, McLaren

Erős kritikát fogalmazott meg Lando Norris a saját csapata teljesítményével kapcsolatban a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjat követően. A fiatal brit pilóta egész hétvégén problémákkal küzdött, a szombati időmérő edzésen az erőforrásával akadt gondja, vasárnap pedig a forgalomban ragadt és egy lassú kerékcsere hátráltatta a futamát. Ha ez nem lett volna elég, bokszutcai gyorshajtásért még egy ötmásodperces büntetést is kapott, így csapattársához, Daniel Ricciardóhoz hasonlóan pontok nélkül távozott Montrealból. A futamát kiábrándultan értékelte.

„Ma minden rosszul sikerült” – fogalmazott a leintést követően. „Nem sok pozitívumot tudok kiemelni.”

A McLaren idei formája finoman szólva is ingadozó. A szezont nagy lemaradással, a középmezőny második felében kezdték, aztán néhány fordulóval később, Imolában Norris szerzett egy harmadik helyet, de ezt az eredményt azóta sem tudta megközelíteni. Úgy fogalmazott, az autója egyszerűen nem elég jó.

„Időnként erős. Péntek után kicsit bizakodóbb voltam a futamot illetően, de aztán beragadtam a Williams mögé, ami talán a leggyorsabb az egyenesekben, és talán leglassabb a kanyarokban. Szó szerint lehetetlen volt előzni, semmit sem tehettem. Messze nem ott tartunk, ahol szeretnénk. Az ehhez hasonló napok arra jók, hogy megmutassák, mekkora a lemaradásunk. Keményen kell dolgoznunk, különböző dolgokkal kell kísérleteznünk. Időnként talán nagyszerűen festenek a dolgok, de sosem a nyers tempó miatt. Olykor a szerencsének köszönhetően jók vagyunk, máskor azonban nem áll a mi oldalunkra, és ilyenkor megmutatkozik, valójában hol tartunk” – panaszolta.

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint Norris szombati motorhibáját egy szenzor meghibásodása okozta. Ez javítható probléma, így az erőforrást a jövőben még használhatják.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!