Norris csalódott, mert úgy érzi, egy jobb rajttal nyerhetett volna - F1VILÁG.HU

Norris csalódott, mert úgy érzi, egy jobb rajttal nyerhetett volna

HIRDETÉS
Elszalasztott lehetőségként tekint a vasárnapi Spanyol Nagydíjra Lando Norris — a McLaren ifjú versenyzője azt mondja, ha jobban sikerül a rajtja, nyerhetett volna Barcelonában — mégis úgy gondolja, George Russell ellen nemigen tudott mit kezdeni a startot követően.
Race start - Lando Norris, McLaren MCL38, Max Verstappen, Red Bull Racing RB20, and George Russell, Mercedes F1 W15 battle for the lead

Norris a pole pozícióból vághatott neki a 66 körös versenynek, a rajtnál azonban nemcsak Max Verstappennel, hanem George Russell-lel szemben is alulmaradt. A verseny után újságíróknak nyilatkozva beszélt arról, miközben Verstappent maga mögött tarthatta volna a rajtnál, Russell-lel szemben nemigen volt esélye.

„A kezdeti elrugaszkodásom szerintem jobb volt, mint Maxé, a második szakasz viszont, a kigyorsítás nem volt olyan jó” — mondta a brit versenyző. „Ha George nem lett volna ott, szerintem meg tudtam volna tartani az elsőséget az 1-es kanyarban, de George körbeautózott mindkettőnket.”

„Szóval, még ha a rajtom egy-két méterrel is jobb is volt, az 1-es kanyarig vezető hosszú út, a szélárnyék a Mercedesről, Maxról és rólam… Ez volt minden, amit tenni tudtam. Szinte már az az érzésem, hogy George akkor is az élre került volna, ha az én rajtom két méterrel jobb lett volna. Bizonyos tekintetben ez történik Barcelonában. George remekül rajtolt, és nem tehettem semmit ellene.”

„A 2-es kanyarban el kellett fogadnom a 3. helyet, mert ha 2 méterrel később fékezek, szerintem mindenkit kiütöttem volna. Jó döntést hoztam azzal, hogy kihátráltam, és elengedtem George-ot.”

Norris aztán később egy eltolt stratégiával próbált visszakerülni a győzelemért folyó versenybe, ám végül nem tudta utolérni Verstappent. A brit úgy érzi, a hétvégi verseny még nagyobb elszalasztott lehetőség volt, mint a kanadai.

„Igen, mert az egy döntés, egy nem megfelelő döntés, vagy a döntéshozás hiánya miatt történt. Montrealban egyértelműen nem a miénk volt a leggyorsabb autó. Simán a Mercedes volt a leggyorsabb. De Spanyolországban mi voltunk a leggyorsabbak. A miénk volt a legjobb autó. Az enyém volt a legjobb autó a pályán, és nem sikerült kimaxolnom.”

„A rajt az rajtam múlt, azt csináltam, és aztán csinálom, amit mondanak nekem. Enélkül, illetve egy jó rajttal könnyedén nyerhettünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!