Friss hírek

Norris dühös Bottasra: Azért vagyunk az F1-ben, mert tudjuk, hogyan kell fékezni!

A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Lando Norris szerint Valtteri Bottas komoly büntetést érdemel azért, amiért ilyen súlyos balesetet okozott a 36. Magyar Nagydíj nyitókörében.

Norris remekül kapta el a rajtot a vizes Hungaroringen, Bottas elé tudott kerülni, a finn pilóta azonban elmérte az 1-es kanyar féktávját, és hátulról eltalálta a McLarent.

Norris eztán Max Verstappen autójába is beleszállt, McLarenje pedig olyannyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a futamot.

Hirdetés
 

„Egy kicsit kár is, hogy ilyen jól sikerült a rajtom!” – mondta csalódottan, ám meglepően higgadtan Norris újságíróknak, köztük az F1Világ.hu munkatársainak kiesése után.


„Nem igazán tudok mit mondani… Megtettem mindent, amit tudtam, de elég rövid versenyem volt… Nagyon fókuszáltam a jó rajtra, mert a tavalyi rajtom itt a vizes pályán pályafutásom egyik legrosszabbja volt. Most pedig az egyik legjobb! De sajnos nem számít… Amikor az embert önhibáján kívül így kiütik a versenyből, az nagyon sajnálatos.”

Norris azt mondja, természetesen nehezek voltak a körülmények, de Bottas sem véletlenül van a Forma-1-ben.

„Nem könnyű ilyenkor jól eltalálni a féktávot, de mindannyian okkal vagyunk a Forma-1-ben! Azért, mert jó versenyzők vagyunk! Tudjuk, hol kell fékezni, hogyan kell jól megbecsülni a féktávot, főleg egy futam első körében. De valaki nyilván teljesen elmérte, szóval…”

„Az ember egy kicsit többet vár attól, amikor az élmenőkkel csatázhat, de ők többször versenyeznek tiszta pályán, nincsenek annyiszor benne a sűrűjében, mint mi. Szóval talán csak a tapasztalat hiánya.”

Norris elárulta, Bottas bocsánatot kért a történtekért, ettől függetlenül azonban a finn büntetést érdemel.

„Elnézést kért, de ez semmin sem változtat. De persze, az ember büntetést kap az ilyenért! Én is kaptam, amikor letoltam egy kicsit Perezt a pályáról. Itt viszont teljesen kiütöttek a versenyből, beleszálltam Maxba [Verstappen]. Komoly baleset volt, sokkal veszélyesebb, mint amikor valaki kimegy egy kicsit a sóderágyba. Sokkal veszélyesebb volt ez, mint amit én csináltam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris dühös Bottasra: Azért vagyunk az F1-ben, mert tudjuk, hogyan kell fékezni!
Wolff: A Red Bull van annyira domináns, mint a Mercedes 2014-ben
Hamilton: Ez a Red Bull a leggyorsabb autó, amit valaha láttam
Perez válaszokat vár a Red Bulltól, mert neki nem engedték meg azt, amit Verstappennek igen
Leclerc: Ennél több nem volt az autóban…

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!