Norris: Édesebb a szuzukai eredmény, mint a monzai kettős győzelem - F1VILÁG.HU

Norris: Édesebb a szuzukai eredmény, mint a monzai kettős győzelem

A McLaren ifjú titánja, Lando Norris elárulta, sokkal elégedettebb a Japánban megszerzett kettős dobogóval, mint azzal a kettős győzelemmel, amit még 2021-ben, Daniel Ricciardo vezényletével szerzett a csapat az Olasz Nagydíjon.

A wokingi gárda remek formával rukkolt elő múlt hétvégén, Japánban: Lando Norris és Oscar Piastri még Max Verstappent is meg tudták szorongatn a rajtnál, végül azonban be kellett, hogy érjék a 2. és 3. hellyel. A McLaren tehát rengeteg pontot gyűjtött vasárnap, Norris pedig azt mondja, különösen örömteli az, hogy ezt a remek eredményt erőből érték el, mert egyértelműen ők voltak a leggyorsabbak Verstappen mögött.

„Ez a verseny kevésbé volt stresszes. Főleg az utolsó 10 kör” – mondta a brit versenyző, aki bő egy hete, Szingapúrban is dobogóra állt. „De azt mondanám, hogy jobb ez az eredmény hiszen két autónk végzett dobogós helyen. A csapat szempontjából nézve tehát sokkal elégedettebb vagyok. Ez az első kettős dobogónk a pár évvel ezelőtti, monzai óta. Viszont bizonyos szempontból ez a legmegérdemeltebb, ha a nyers tempónkat nézzük. Nem volt szükség semmire, hogy nekünk kedvezzen. Egyszerűen ott végeztünk, ahol megérdemeltük, szóval hihetetlen napunk volt.”

„A dolgok talán nem mindig mentek a terv szerint, de a tempó rendkívül erős volt. Max ellen nem tudtunk versenyezni. Egy fél autónyira talán átvettem a vezetést egy fél másodpercre, ennyivel most megelégszem. De jobb érzés, mint a monzai eredmény, mert a tempó erősebb volt. Tudtam neki nyomni, és ott végeztünk, ahol megérdemeltük. Szóval remek munkát végzett az egész csapat, tökéletes versenyt futottunk.”

Arra a kérdésre, hogy 19 másodperces lemaradásra számított-e a verseny előtt, Norris nevetve hozzátette: „Nem, arra számítottam, hogy kétszer-háromszor leköröz bennünket. De nem tette…”

„Talán nagyobb lemaradásra számítottam. És szerintem az egész csapat. És szerintem lehetett volna sokkal szorosabb is, 8-10 másodpercet veszítettem Perez mögött a VSC alatt. Nem tudom, Max milyen keményen nyomta, biztos vagyok benne, hogy lehetett volna gyorsabb is, ha akart volna. De csak 19 másodperccel végeztünk mögötte, nem volt ingyen kiállása sem, szóval rendben van. Szerintem ez csak a fejlődésünket mutatja. Ez egy olyan pálya volt, ami feküdt az autónknak. Péntek óta nagyon kényelmesen nyomhattam, és jó ritmust kaptam el. És szerintem ez az egyik legfontosabb dolog itt, hogy az ember kényelmesen érezze magát az autóban, és jó ritmusa legyen. Nekem pedig szombaton és vasárnap is megvolt ez. Olyan sebességünk volt, mellyel teljesíteni tudtunk. Szóval egy újabb dobogós eredményt szereztünk. Nagyszerű eredmény, sok pont – úgyhogy nagyon jó!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!