Norris egy rossz taktikai döntés áldozatává vált

Lando Norris, McLaren MCL34
Fotó: McLaren
Lando Norris jó esélyekkel kezdett neki hazai versenyének, azonban a biztonsági autós fázis és egy rossz döntés keresztbe húzta a számításait.

A 8. helyről kezdhette meg a Brit Nagydíjat a McLaren újonca, aki kiválóan rajtolt, és hamar a legjobb helyen állt a három nagycsapat mögött.

Az Antonio Giovinazzi kicsúszása miatt beküldött biztonsági autós fázisnál azonban rossz döntést hoztak a McLarennél, ezzel pedig Norris esélyei is elszálltak a jó eredmény megszerzésére.

„A stratégia miatt végeztem ilyen hátul. A biztonsági autós fázis alatt egyszerűen hoztunk egy rossz döntést, és ezután túl nagy volt a lemaradásunk, amit nem lehetett már behozni. Nem hibáztatok senkit, mert a döntés meghozásának pillanatában ezt előre nem lehetett tudni. Ettől függetlenül voltak pozitívumok is: a rajtom nagyon jól sikerült, Pierre [Gasly] mellett találtam magamat, kicsit össze is értünk, de ez nem volt befolyással a versenyemre. A tempónk viszont nem volt elég jó a Renault-khoz képest, tehát van még mit fejlődnünk” – összegezte a futamon történteket a brit.

Norris végül a 11. helyen látta meg a kockás zászlót, a tabellán pedig a 9. helyen áll 22 megszerzett ponttal.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS