Norris: El akartam engedni Perezt, „lenyűgöző”, hogy így is nekem jött… - F1VILÁG.HU

Norris: El akartam engedni Perezt, „lenyűgöző”, hogy így is nekem jött…

A McLaren ifjú titánja, Lando Norris „lenyűgözőnek” tartja, hogy Sergio Perez úgy is neki tudott ütközni a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon, hogy szó szerint megpróbálta elengedni maga mellett a mexikóit.

A két versenyző az 58 körös futam 47. körében csatázott egymással: Perez az abu dhabi pálya 6-os kanyarjában próbálkozott meg az előzéssel, be is bújt a brit mellé, és úgy tűnt, simán kifékezi a McLarent. A mexikói viszont elvétette a kanyarcsúcspontot, és végül nekikoccant Norris autójának. Az ütközés miatt a versenybírók 5 másodperces időbüntetéssel sújtották, ami miatt le is csúszott a dobogóról a szezonzárón.

Sőt, Perez a verseny után a stewardokat is kritizálta, amiért figyelmeztetésben részesítették. Újságíróknak nyilatkozva azt mondja, nem ért egyet büntetésével, szerinte Norris legalább annyira hibás volt, mint ő. A másik érintett viszont azt mondja, számára azért hihetetlen az, hogy ütköztek a verseny során, mert tulajdonképpen átengedte Pereznek a pozíciót.

„Elöl volt a csúcspontnál. Próbáltam elengedni őt! Négy autóhossznyira voltam a kanyarcsúcsponttól. Valahogy mégis nekem ütközött… Lenyűgöző… Szó szerint próbáltam elengedni őt, de valahogy mégis nekem jött” — magyarázta a McLaren versenyzője.

Norris végül csak az 5. helyen ért célba Abu Dhabiban, így az összetett pontverseny 6. helyén zárt — 1 ponttal lemaradva Fernando Alonsótól és Charles Leclerc-től.

„Hogy benne van-e a dolog az ember fejében? Igen. Szerettem-e volna negyedikként végezni? Igen. De Charles elém került, szóval semmit sem tehettem. Nagyon jó hétvégéje volt. De ha az ember nem első, akkor utolsó… szóval annyira nem izgat a dolog. Nem változtat semmin, semennyire sem változtatja meg a mentalitásomat.”

Norris hozzátette, a vasárnapi versenyen egész egyszerűen nem volt meg a versenytempó, és ezúttal is küszködtek a lassú kanyarokban, ami egész évben jellemző volt.

„Teljesen egyértelmű volt, hol küszködtünk, a lassú kanyarokban: az 5-ösben, 6-osban és 7-esben, aztán a 12-esben, 13-asban és 14-esben. Szinte minden kanyarban. Hogy őszinte legyek, egy kicsit többet vártunk az alacsony hőmérséklettől. Szóval valami biztosan hiányzott. De a tempóhiány miatt nagyon keményen kellett nyomnom, hogy tartsam a lépést a Mercedesszel és a Ferrarival. És így nagyon gyorsan tönkretettem a gumikat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!