Norris elárulta, melyik F1-es hibáján volt a legnehezebb túllépni - F1VILÁG.HU

Norris elárulta, melyik F1-es hibáján volt a legnehezebb túllépni

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú reménysége, Lando Norris azt mondja, ma már sokkal könnyebben túl tud lépni egy-egy rossz eredményen, ugyanakkor viszont még mindig nehéz megbirkóznia a saját hibájából fakadó csalódottsággal.
Lando Norris McLaren

Norrisnak és csapatának idén sem sok babér terem az F1-ben, a brit autóversenyző idén eddig mindössze három alkalommal tudott pontot szerezni, a legtöbbször pedig csak a mezőny második felében tud versenyezni gyenge autója miatt. A kiábrándító eredmények természetesen frusztrálóak számára, elmondása szerint pedig az a legrosszabb, amikor saját hibájából nem tud jó eredményt elérni – ahogy történt az a 2021-es Orosz Nagydíjon is, ahol úgy döntött, kint marad slick-gumikkal a vizes aszfalton.

„Egy kicsit függ az eredmény okaitól is. Ha a saját tevékenységemből adódik, akkor sokkal tovább tart túllépni rajta” – mondta a McLaren ifjú titánja a Sky Sports F1 televízió podcastjében. „Ha az én hibám, 100 százalékban, de akár csak 50 százalékban – akár összetöröm, akár megpördülök, vagy kapok egy büntetést –, akkor sokkal rosszabb, mint akkor, ha nincs meg a tempó az autóban, vagy ilyesmi.”

„Nagyon függ a helyzettől. A 2021-es, szocsi eset egyike volt azoknak, amin a legnehezebb volt túllépni – nem egyszerűen a történtek miatt, hanem amiatt, amit majdnem elértünk. Függ attól is, hogyan történik valami, mi múlik rajta, és a többi.”

Norris jelenleg ötödik szezonját tapossa a Forma-1-ben, elmondása szerint pedig sokat fejlődött abban, ahogy a nehéz versenyhétvégéket kezeli.

„Sokkal jobb vagyok most, mint korábban – 2019-ben és 2020-ban sokkal többet küszködtem ezzel” – nyilatkozta a 23 esztendős versenyző. „Most konstruktív tanulásként fogom fel, azt nézem, mi csúszott félre, hogyan oldhatnám meg, és hogyan lehetnék jobb, bármilyen probléma is merül fel. És egyszerűen csak próbálok tovább lépni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!