Norris elárulta, miért kért elnézést Hamiltontól - F1VILÁG.HU

Norris elárulta, miért kért elnézést Hamiltontól

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője elárulta, miért gondolta úgy, hogy Twitteren elnézést kell kérnie a múlt héten tett nyilatkozata miatt.
Lando Norris, McLaren

Norrist a Portugál Nagydíjat követően Lewis Hamilton sikeréről kérdezték, amire a brit pilóta azt felelte, „annak az autónak minden versenyt meg kellene nyernie”, és csupán 1-2 ellenfele van. 

Másnap Norris Twitteren kért elnézést tiszteletlen megnyilvánulása miatt, azonban azt nem írta, hogy pontosan mire érti: vasárnap Lance Strollt is élesen bírálta ütközésük után, majd Hamilton rekordjával kapcsolatban tett „nemtörődöm” nyilatkozatot. 

Az Emilia-Romagna Nagydíj pénteki médianapján megkérdezték Norrist, hogy pontosan mire gondolt, amikor elnézést kért, és a brit így válaszolt: 

A Lewisszal kapcsolatos nyilatkozatomra, és hogy 92 győzelmet ért el” – nyilatkozta a brit. „Amit nagyon tisztelek és egyszerűen nem a megfelelő szavakat használtam, hogy megfelelően kontextusba helyezzem a mondandómat.”

„Elnézést kértem, és Lewistól személyesen is elnézést kértem, üzentem neki. Sosem mondanék ilyet rossz szándékból, vagy olyat sem, ami rossz fényt vet rá egyáltalán, mert tisztelek mindent, amit elért és amit csinál.”

„Egyszerűen nem úgy fogalmaztam, ahogy át akartam adni. Szóval mondtam, amit mondtam, elnézést kértem, és továbblépek.”

A kérdésre, érkezett-e felé kívülről nyomás, hogy tisztázza a mondottakat, Norris így felelt: „Nem, én döntöttem így. Senki nem helyezett rám nyomást, senki nem mondta, és nem is sokan vették észre.”

„De felkeltem reggel, ránéztem a közösségi médiára, és sokkal több rossz komment volt azzal kapcsolatban, amit mondtam, mint jó. Láttam, hogy egyre rosszabb lesz, és rosszul éreztem magam, mert ez nem az a személy, aki én vagyok – hogy megszégyenítsek valakit, vagy ne adjam meg a tiszteletet egy ilyen versenyzőnek.”

„Reggel úgy döntöttem, hogy kirakom ezt a tweetet, bocsánatot kérek, és Lewisnak is üzentem, hogy tisztázzam a dolgokat.” 

Hirdetés

Norris hozzátette, két alkalommal is túllőtt a célon előző hétvégén – akkor is, amikor a Stroll-ütközés után használt csúnya szavakat. 

„Az első elnézéskérésem sokkal inkább annak szólt, hogy hogyan mondtam, amit mondtam. Nem mindenért kértem elnézést, amit mondtam, csak a megfogalmazásért. Továbbra is van véleményem, és néhány embernek nem fog tetszeni, néhánynak igen, de ilyen a világ, amiben élünk” – mondta Norris. „A jövőben talán hibázom, és megint rosszul mondok valamit, de soha nem úgy értem, és megpróbálok helyesen cselekedni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!