Norris elismerte, számos dologgal küszködött a McLaren a teszten - F1VILÁG.HU

Norris elismerte, számos dologgal küszködött a McLaren a teszten

HIRDETÉS
Számos problémával találta szemben magát az előszezoni teszteken a McLaren csapata – ismerte el Lando Norris, a brit pilóta ugyanakkor hangsúlyozta, még így is sokkal jobban állnak, mint egy éve ilyenkor.
Lando Norris, McLaren

A McLarennél döcögősen alakult az előszezoni gyakorlás, a csapat új versenyautója ugyanis a hírek szerint túlságosan nagy légellenállással rendelkezik, ráadásul egyéb technikai gondjaik is voltak a wokingiaknak. A minap Will Buxton, a jól ismert bokszutcai riporter beszélt arról, látta, ahogy Norris meglehetősen frusztráltan távozott a McLaren garázsából szombaton, a fiatal brit pedig újságíróknak nyilatkozva elismerte, valóban nem ment simán a téli tesztelés.

„Hogy őszinte legyek, számos dolog van, amivel küszködtünk az elmúlt néhány napban” – ismerte el a fiatal versenyző. „Persze még próbáljuk felfedezni az autót, sok mindent kipróbáltunk a beállításokkal is. Az autó meglehetősen hasonlónak tűnik, de még így is sok más dolog van fent rajta.”

„Most ezek feltérképezését végezzük, a szokásos sztenderd teszteket végezzük, amiket mindenki, hogy megvizsgáljuk a különféle opciókat, amikkel előrébb tudunk mozdulni. Úgyhogy rengeteg a tesztelgetés, sok aerodinamikai tesztet is végzünk.”

„A kezelését tekintve az autó alapvetően nagyon hasonlít a tavalyihoz, ami sok szempontból jó, viszont az is nyilvánvaló, hogy mire kell fókuszálnunk, szóval nagy hangsúlyt kell fektetnünk erre.”

Bár a múlt heti tesztelés sem ment simán, Norris azt mondja, sokkal jobb a helyzet, mint egy éve ilyenkor, amikor a csapat komoly fékproblémákkal találta szemben magát.

„A dolgok sokkal-sokkal jobbak, mint tavaly ilyenkor” – mondta a McLaren versenyzője. „Egy kicsit nagyobb figyelmet fordítottunk arra, hogy úgy érkezzünk meg ide, hogy megbirkóztunk mindennel, amivel szerintem nagyjából sikerült is. Volt néhány kisebb hátráltató tényező itt-ott, de a legtöbb dolog tekintetében jobb munkát végzett a csapat. Határozottan jobb helyzetben vagyunk, szóval ebből a szempontból ez egy jó idénykezdet, de természetesen rengeteg még a tennivaló, sok mindenre oda kell figyelnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!