Norris elismerte, tárgyalt a Red Bull F1-es csapatával - F1VILÁG.HU

Norris elismerte, tárgyalt a Red Bull F1-es csapatával

A McLaren ifjú titánja, Lando Norris elárulta, tárgyalásokat folytatott a Red Bull Forma-1-es csapatával, mielőtt aláírta hosszú távra szóló szerződését a brit istállóval.

Norris idén hosszabbította meg kontraktusát a McLarennel, mely így egészen a 2025-ös szezon végéig köti őt a patinás wokingi csapathoz. Korábban már hallani lehetett olyan híreket, melyek szerint a fiatal versenyző szolgálataira igényt tartana a Red Bull, Helmut Marko el is ismerte, megkeresték Norrist, sőt, még F1-es debütálása előtt is felmerült, hogy a Toro Rossónál kap lehetőséget.

Norris most az Amerikai Nagydíj előtt ismerte el, valóban tárgyalt az energiaital-gyárosokkal, de a McLarent jobb opciónak tartotta.

„Természetesen vannak beszélgetések másokkal is időről időre” – mondta a fiatal pilóta az Auto Motor und Sport című német lapnak. „Az ember mindig felteszi magának a kérdést: ’Mi a legjobb a karrierem számára? Elvégre győzni akarok, és bajnoki címeket szeretnék szerezni!’

„Voltak tárgyalások a Red Bull-lal. Ők egy olyan csapat, akik évek óta ott vannak a top 3-ban. De ez is csak azt mutatja, mennyire bízom a McLarenben. Habár voltak egyeztetések, úgy éreztem, hogy a McLaren a jobb opció számomra céljaim eléréséhez.”

Norris elárulta, meggyőződése, hogy a következő években jó esélye lesz arra, hogy a McLarennel a világbajnoki címért csatázzon majd.

„Nagyon elégedett vagyok, kényelmesen érzem magam itt. Élvezem a létet a McLarennél. Élvezem a közös munkát. Hiszek bennük. Ha nem így lett volna, nem írok alá velük hosszú távra. Szóval előre tekintek, hosszú távra szólnak a terveim. Tovább kell folytatnunk a munkát. 2024-ben és 2025-ben pedig a McLarennél lesznek a legjobb esélyeim.”

„Ezek lesznek az első olyan évek, amikor már nincsenek kifogások. Most még jó kifogásokat tudunk találni. De 2024 lesz az első olyan év, amikor az infrastruktúránkkal majdhogynem a topcsapatok szintjén tudunk működni. A többi pedig rajtunk múlik, azokon az embereken, akik itt dolgoznak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!