Friss hírek

Norris: Előbb Monza, és most ez! Fantasztikus!

Parádés teljesítményt nyújtott a változó körülmények között, ennek köszönhetően pedig megszerezte a rajtelsőséget a Forma-1-es Orosz Nagydíjon Lando Norris.

A szocsi időmérő komoly izgalmakat tartogatott, a folyamatosan száradó pályán pedig végül előkerültek a sima futófelületű abroncsok is.

A legjobb kört Lando Norris futotta a McLarennel, a brit pilóta így a monzai kettős győzelem után egy rajtelsőséggel ajándékozta meg csapatát.

„Előbb Monza, aztán most ez – egyszerűen fantasztikus!” – mondta örömittasan az első F1-es pole-ját szerző Norris.

„Nem is tudom, mit mondjak! A slick-abroncsokra váltás a lehető legjobb döntés volt, az időzítés pedig tökéletesen alakult. A pályán viszont nehéz volt. Nem akarom saját magam hátba veregetni, de mindent jól csináltam, még ha nem is voltam annyira magabiztos. Sokat kockáztattam.”

Norris mögött Carlos Sainz végzett a 2. helyen, míg a 3. rajtkockát George Russell szerezte meg. Mivel az első komoly féktávig nagyon hosszú út vezet Szocsiban, a McLaren versenyzője számára nem lesz egyszerű a vasárnapi rajt.

„Egyelőre nem is akarok a versenyre gondolni a mögöttem lévő srácok miatt. Egyelőre csak örülni akarok ennek a pole-nak. Nem számítottunk rá, hiszen ez a pálya nem fekszik annyira az autónknak, de persze örömmel elfogadjuk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!