Friss hírek

Norris: Erre nem számítottam!

Lando Norris, a McLaren versenyzője nem számított arra, hogy a Mercedes és a Red Bull mögött a 4. rajthelyet szerzi meg az F1-es Osztrák Nagydíj időmérő edzésén.

A szabadedzések alapján Norris arra számított, a Racing Point az élmezőny mögött lehet az időmérőn, így semmiképp nem számoltak azzal, hogy előttük végezhetnek – éppen ezért a fiatal brit pilóta meglepődött, hogy a Mercedesek és Max Verstappen mögött ő lett a 4. leggyorsabb pilóta az időmérőn

„Voltak várakozásaink, amit gondoltunk, hogy majd hol akarunk lenni” – mondta Norris. „A Racing Point a kezdetektől nagyon gyors volt, szóval nem igazán gondoltuk, hogy meglesz az esélyünk, hogy legyőzzük őket vagy közel legyünk hozzájuk.”

Hirdetés
 

„De amikor alacsonyabb üzemanyagszinttel mentünk, és az időmérőn kezdett éledezni az autó, sokkal jobb érzés volt. Ezen a pályán tavaly is nagyon jók voltunk.”

Norris bízik benne, hogy a versenytempójuk is erős lesz: bár tart attól, hogy a Racing Point és a Ferrari is sokat javul vasárnapra. 

„Remélhetőleg a holnapi verseny is jól megy majd, és két hétvégénk is lesz itt” – folytatta a McLaren-pilóta. 

„A Racing Point pénteken határozottan gyorsabb volt, mint mi. És ahogy mondtuk, nem számítottunk erre egyáltalán. Ha a versenyre gondolok… Sok autó van mögöttünk, különösen a Ferrarik, az ő versenytempójuk nagyon jó.”

„Valamiért lemaradt az időmérős tempójuk. De a Racing Pointtal ugyanez a helyzet. Jó autójuk van, sok leszorítóerővel. Sokkal jobban tudnak vigyázni az abroncsaikra, mint mi, szóval nehéz lesz, de ha a mostani pozícióm körül maradok, akkor örülni fogok.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!