Norris és a McLaren kiakadt a monacói időmérőn látottak miatt - F1VILÁG.HU

Norris és a McLaren kiakadt a monacói időmérőn látottak miatt

HIRDETÉS
A McLaren versenyzője, Lando Norris, valamint a brit Forma-1-es csapatot irányító Andrea Stella szerint „elfogadhatatlanok” azok a problémák, melyek a Monacói Nagydíj időmérő edzésén merültek fel, amikor is a korlátokra helyezett reklámfeliratok a pályára kerültek.
Monaco, sponsor stickers

A bő 3 km-es aszfaltcsíkot korlátok szegélyezik Monte-Carlóban, melyekre természetesen évről évre reklámfeliratok kerülnek — idén viszont emiatt bőven akadtak galibák szombaton, a versenyautók ugyanis a pálya bizonyos pontjain nemes egyszerűséggel ledörzsölték azokat, a leváló reklámanyagok pedig az aszfaltra kerültek, és számos versenyző keveredett bajba miattuk.

„Ki kellett állnom a bokszba, hogy leszedjék, ennek nem szabadna megtörténnie a Forma-1-ben” — méltatlankodott Lando Norris, aki végül a 4. helyen zárt a monacói időmérőn. „Véleményem szerint egy kissé suta dolog ez. Szóltunk róla a versenyzői értekezleten, jeleztük, hogy újra meg fog történni, és azt mondták, orvosolni fogják. De nyilvánvalóan nem orvosolták.”

„Jobb megoldásokkal kell előállniuk a matricáknál. Érintjük itt a korlátokat, de nem elfogadható, hogy tönkreteheti az egész hétvégédet. Jobb megoldást kell találniuk.”

Hasonló véleményen van a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella is, aki reméli, még a mai verseny előtt megoldást találnak a problémára.

„Ami a Q1-ben történt, az olyasvalami, aminek nem szabadna megtörténnie, és nem felel meg a versenypályák sztenderdjeinek” — magyarázta. „A banner bekerült az autó alá, ami annyi leszorítóerőt veszített, ami körönként 3 másodpercet jelentett.”

„Nem szabadna megtörténnie, hogy az autót efféle problémák hátráltatják, amik ráadásul már a nyitóedzés óta jelen voltak. Nem arról van szó, hogy hirtelen leváltak az időmérőn ezek a reklámfeliratok. A probléma minden egyes edzésen jelen volt, és megoldást kell találnunk rá.”

„Azt gondolom, az időmérőn Landót katasztrofális módon érintette a teljesítmény szempontjából. És amennyire tudom, [Charles] Leclerc-t, és több más versenyzőt is.”

Charles Leclerc autójának első szárnyára is jutott a reklámokból | Fotó: ACM / Olivier Caenen

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris és a McLaren kiakadt a monacói időmérőn látottak miatt
Vasseur: Az időmérőkön kell javulnunk, a versenytempó rendben volt
Sainz: Nem volt esély a Mercedes legyőzésére…
Perez számára rémálom volt a Spanyol Nagydíj

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!