Norris és Perez büntetőpontokat is kaptak - F1VILÁG.HU

Norris és Perez büntetőpontokat is kaptak

Lando Norris és Sergio Perez büntetőpontokat is kapott az F1-es Osztrák Nagydíjon szerzett időbüntetések mellé – Norris jelenleg 2 pontra van az eltiltástól, de a Brit Nagydíjig csökkenni fog az „egyenlege”.

Az Osztrák Nagydíj kezdetén történt az első incidens, amikor Norris leszorította a pályáról Perezt – az esetet a versenybírák megvizsgálták, és 5 másodperces büntetéssel sújtották a McLaren versenyzőjét. 

Később Perez Leclerc-rel harcolt, amikor gyakorlatilag ugyanezt tette a Ferrari pilótájával – ráadásul két alkalommal is, így a stewardok kétszer is 5 másodperces büntetéssel szankcionálták a történteket. 

 

Norris az incidens miatt 2 büntetőpontot is kapott, így már összesen 10 egység szerepel a neve mellett – 12 hónapon belül 12-nél pedig automatikusan egy futamos eltiltás jár. A brit szerencséje, hogy július 10-én 2 pontot „elveszít”, így a Brit Nagydíjra már csak 8 marad neki. 

Ahogyan Norris, úgy Perez is 2-2 büntetőpontot kapott a Leclerc-rel történt esetek miatt, így az ő neve mellett jelenleg 8 büntetőpont szerepel

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!