Friss hírek

Norris: Ezt rendesen elcsesztem…

Lando Norris, McLaren MCL35M, car from above
Egy aprócska kanyarkiszélesítés fosztotta meg a jó imolai rajthelytől a McLaren Forma-1-es csapatának ifjú titánját, Lando Norris. A brit pilóta dühös magára.

Norris az egész időmérőn pazar teljesítményt nyújtott, és sokáig úgy tűnt, szombaton F1-es pályafutása legjobb időmérős eredményét érheti el.

A kvalifikáció utolsó szakaszában [Q3] azonban kiszélesítette a pályát, így hiába futott parádés kört, végül csak a 7. helyről rajtol. A brit pilóta törölt körideje a 3. helyre lett volna elegendő Imolában.

„Igen, elég csalódott vagyok, és dühös magamra” – mondta Norris a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában.

„Szerintem egészen eddig nagyon jó napunk volt, a csapat lenyűgöző munkát végzett. Az autó szinte életre kelt az időmérőn!”

„Sokat fejlődtünk pénteken, de abban a körben, melyben nem kellett volna hibáznom, elcsesztem az egészet.”

Bár végül csak a 7. helyről vág neki a vasárnapi versenynek, Norris azt mondja, nagyon elégedett a McLaren tempójával Imolában.

„Nem a saját, hanem inkább a csapat munkájával vagyok elégedett” – folytatta nyilatkozatát. „Egyáltalán nem kezdtük jól a hétvégét, küszködtünk kezdetben, de sokat fejlődtünk.”

„És szerintem egy kicsit jobban sikerült megértenünk azt, hogy miképp is működik ez az autó, mitől kel életre, és jobb tartományban tudjuk működtetni.”

„Ez az egyik dolog, amit megtanultunk Bahreinben, ahol küszködtünk. Változtattunk rajta erre a hétvégére, és jobb munkát végeztünk – csak épp nekem nem sikerült.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!