Friss hírek

Norris felkészül arra is, hogy két verseny lesz hétvégente

Lando Norris, McLaren speaks to the media
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris saját bevallása szerint felkészült arra az esetre is, hogy amennyiben elkezdődik a Forma-1-es idény, minden egyes versenyhétvégén két futamon kell rajthoz állnia.

A száguldó cirkusz vezetősége jelenleg is azon fáradozik, hogy kialakítsa a versenynaptárat a 2020-as évadra azok után, hogy a koronavírus-járvány miatt sok versenyt halasztani kellett.

A legfrissebb hírek szerint a szezon július elején kezdődhet el Ausztriában, ahol rögtön két futamot is rendezhetnek. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója azt mondta, az egyiket július 5-én, a másikat július 12-én tarthatják.

Felmerült viszont annak lehetősége is, hogy egyes pályákon egy hétvégén belül két versenyt is rendezzenek.

Lando Norris, a McLaren ifjú versenyzője azt mondja, nehezen viseli a kényszerpihenőt.

„Hosszú a szünet. Hosszabb lesz, mint a téli szünetünk abból a szempontból, hogy egyáltalán nem vezethetünk. A legrosszabb, hogy egyáltalán nem ülhetünk versenyautóba. Sem F3-as, sem F2-es, sem semmilyen autóba” – mondta a brit tehetség.

„Mindenki otthon ragadt. A leggyorsabb dolog, amit vezethetünk, az utcai autónk a közutakon. Ami azért nem olyan gyors. Két percre lakom a McLarentől. Szinte minden nap biciklizem arra, vagy elfutok a központ mellett. Szomorú látni ezt az állapotot.”

Nekünk nem lesz a szezon előtt semmilyen teszt. Ahogy hallottam, rögtön versenyezni fogunk, és lehetnek dupla fordulók, illetve az is előfordulhat, hogy két futam lesz egy hétvégén. Minden sokkal összetettebb lesz, szinte ránk zúdítják. Általában ott van nekünk az előszezon, és lehetőségünk van tesztelni is.”

Norris azt mondja, fontos, hogy senki egészségét ne kockáztassák, ha elkezdődik az idény.

„Természetesen sokan szeretnék, hogy elkezdődjön. A Forma-1 is akarja, a rajongók is. De ha valami balul sül el, az nagyon rosszul érintheti a sportágat. Nehéz döntéseket kell meghozniuk, hogy hogyan is csinálják, beleértve a logisztikát is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!