Norris: Idén sokkal rosszabb volt versenyezni Spában - F1VILÁG.HU

Norris: Idén sokkal rosszabb volt versenyezni Spában

HIRDETÉS
Nem tudott pontszerző helyen végezni a vasárnapi Belga Nagydíjon Lando Norris, a McLaren versenyzője ugyanis nem bírt a Williams pilótájával, Alex Albonnal, valamint a két Aston Martinnal.
Lando Norris, McLaren MCL36 entering corner

A brit pilóta elárulta, a McLarennél pontosan tudták, idén nehezebb dolguk lesz Spa-Francorchamps-ban, mint a korábbi években, és elmagyarázta azt is, a versenyzés szempontjából idén miért volt rosszabb a belga hétvége. Norris egyike volt azon versenyzőknek, akik motorcsere miatt csak hátulról rajtolhattak vasárnap: a McLaren ifjú titánja a 17. helyről startolt, és bár a futam korai szakaszában szépen lépkedett előre, végül beszorult egy boly mögé, ami Alex Albon Williamse mögött torlódott fel. Végül a 12. helyen ért célba.

„Azt hiszem, tudtuk, hogy a versenyzés sokkal rosszabb lesz itt idén, mint a korábbi években, mivel a szélárnyék sokkal rosszabb” – mondta Norris. „Ettől eltekintve egyszerűen csak beszorultunk az Aston és a Williams mögé.”

„Az Aston Martin tempója jobb volt a miénknél, de a Williams is annyira gyors volt az egyenesben, ráadásul egy DRS-vonatban voltam, szóval nem sokat tehettem.”

Norris csapattársa, Daniel Ricciardo ugyancsak pont nélkül zárt: noha a 7. helyről indult, csak a 15. pozícióban intette le őt a kockás zászló. Az ausztrál elárulta, egy régebbi specifikációjú hátsó szárnyat kellett használnia, mert problémát találtak a versenyre szánt verzió esetében. Emiatt pedig nagyobb volt autójának légellenállása, ami komoly nehézségeket okozott neki a futamon.

„Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak az egyenesekben. Egy másik hátsó szárnyat kellett feltennünk, mert a versenyre szánt specifikációval volt egy kis problémánk” – mondta. „Szóval tudtam, hogy ez ártani fog nekünk a versenyen, mivel nagyobb volt a légellenállás. Kétlem, hogy én voltam az egyetlen, aki küszködött azzal, hogy előzzön az egyenesekben.”

„Megvolt a sebességem a második szektorban, de az elsőben és a harmadikban még a DRS-sel sem tudtam előzni, szóval hosszú és frusztráló verseny volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!