Norris jobban érzi magát a bőrében, mióta hosszú távú szerződése van a McLarennel - F1VILÁG.HU

Norris jobban érzi magát a bőrében, mióta hosszú távú szerződése van a McLarennel

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú titánja, Lando Norris azt mondja, köszönhetően annak, hogy hosszú távra biztosított a jövője a wokingi istállónál, könnyebben tudja élvezni a versenypályán kívüli életét.
Lando Norris, McLaren, enters his cockpit

A brit tehetség még 2019-ben mutatkozott be az F1-ben a patinás istálló színeiben, lenyűgöző teljesítményének köszönhetően pedig hamar bebetonozta helyét a csapatnál. Jelenlegi szerződése a 2025-ös év végéig szól a McLarennél, ami tökéletesen mutatja, a wokingiak mennyire hisznek benne. Norris elismeri, a hosszú távra szóló megállapodás határozottan leveszi a terhet a válláról, hiszen nem kell „túlgondolnia” jövőjét.

„Nem arról van szó, hogy most nem minden van rendben, de készül egy új szélcsatorna, és vannak bizonyos projektek még a csapatnál érkezőben, amik remélhetőleg jobb teljesítményt tesznek lehetővé számunkra 2024-re és 2025-re, amit már én is nagyon várok” – mondta a McLaren versenyzője a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva. „Talán nem fogunk egyszerűen győzni, de szeretném meggyőzni magam arról, hogy ezek a dolgok határozottan segíteni fognak minket abban, hogy ebbe az irányba induljunk el.”

„Nagyon sok jó dolgot csinálunk csapatként, olykor azt látom, hogy jobban is dolgozunk, mint néhány topcsapat. Egyszerűen csak néha nincs meg az autónk, amivel ezt meg tudnánk mutatni. De elégedett vagyok. Úgy érzem, jó döntést hoztam, hogy sokáig itt maradok. Élvezem, ami számomra a legfontosabb. Minden egyes évben izgatottan várom, mit hoz a jövő, mert egyre optimistább vagyok azzal kapcsolatban, hogy hova juthatunk el néhány éven belül.”

Norris korábban nyíltan beszélt arról, F1-es pályafutása kezdeti szakaszában milyen mentális nehézségekkel küzdött, mostanra azonban megvetette lábát a száguldó cirkuszban, aminek köszönhetően jobb egyensúlyt tud teremteni munkája és magánélete között.

„Elégedettebb vagyok a pályán, de azon kívül is a magánéletem tekintetében. Egy kicsit kényelmesebb helyzetben érzem magam. Úgy érzem, hogy igazán jól teljesítek, hozom a teljesítményt, amikor kell. Jól érzem magam a pályán, de a magánéletemet is jobban tudom élni, tudok relaxálni, amikor a Forma-1-től távol vagyok, és nem csak arra gondolok, hogy ’mit kell tennem legközelebb, mert sz*r munkát végeztem’, vagy ilyesmi, ugyanis néhány éve így voltam ezzel.”

„Akkor úgy voltam vele, ’miért dolgoztam rosszul? Miért nem vagyok elég jó abban a helyzetben?’ Folyamatosan ezen gondolkodtam. Az ember ilyenkor nem érzi azt, hogy tud pihenni. Most viszont már azt érzem, hogy megvan a Forma-1, minden tőlem telhetőt megteszek, és hatékonyan tudom csinálni a dolgomat. Ugyanakkor pedig van egy életem ezen kívül is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!