Norris: Jövőre talán már győzelmekért harcolhatunk - F1VILÁG.HU

Norris: Jövőre talán már győzelmekért harcolhatunk

Rendkívül biztató a McLaren Forma-1-es csapatának idei feltámadása Lando Norris szerint, a brit pilóta pedig azt reméli, 2024-ben már képesek lesznek a győzelmekért csatázni a száguldó cirkuszban.

Norris a múlt hétvégi Brazil Nagydíjon Max Verstappen mögött a 2. helyen ért célba, ez volt a brit pilóta idei hetedik dobogós eredmélnye. Pedig a szezon nem indult könnyen a csapat számára, a nyár elején bevetett fejlesztéseknek hála azonban a McLaren óriási előrelépést tudott tenni, mostanság pedig a Red Bull legközelebbi ellenfelének számít, ahogyan arról a minap Christian Horner is említést tett egy interjúban.

A remek forma pedig kétségkívül biztató a jövő nézve is, a McLaren célja ugyanis természetesen az, hogy mihamarabb újra feljusson a Forma-1 csúcsára. Arra a kérdésre, hogy a McLaren jövőre győzelemre, esetleg világbajnoki címre esélyes autót adhat-e alá, Norris így válaszolt: “Talán. Épp az imént mondtam Maxnak, hogy amióta bevetettük ezt a fejlesztési csomagot Ausztriában, én mezőnyből én vagyok a második versenyző, aki a legtöbb pontot szerezte. Azt hiszem, csapatként is mi vagyunk a másodikak, akik a legtöbb pontot gyűjtötték.”

“Természetesen jelentős előrelépéseket tettünk, ugyanakkor pedig, ha azt nézzük, hogy a Red Bull ellen kell harcolnunk, szerintem nagyon-nagyon jó mindaz, amit idén elértünk. A Forma-1 valaha volt egyik legjobb versenyzőjéről van szó az egyik legdominánsabb autóban, a dolgok pedig szépen összeálltak náluk. Mégis egy olyan srácról beszélünk, aki 16… Illetve elnézést, 17 győzelmet szerzett, ez az egyik legdominánsabb év a Forma-1 történetében.”

“Azt gondolom, nagyon jó jel számunkra az, hogy onnan, ahol Bahreinben tartottunk, ennyire közel kerültünk, és most már arról beszélünk, hogy a Red Bull ellen harcolunk. És tudjuk, hogy még rengeteg minden érkezik majd a jövő évben. Szóval izgatott vagyok. Viszont ez még nagyon messze van, nem akarok erre gondolni még, nincs értelme. De optimista vagyok, és hiszem, hogy meg tudjuk csinálni csapatként.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!