Friss hírek

Norris kiakadt a katari verseny után: Ilyennek nem szabadna megtörténnie!

Kifakadt a Forma-1 gumiszállítójára, a Pirellire a McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris a vasárnapi Katari Nagydíjon látott defektek miatt.

A McLaren versenyzője a 4. helyen autózott a futamon, amikor egy bal első defekt miatt a bokszba kellett hajtani. A brit pilóta autóján 24 kör után mondta fel a szolgálatot az abroncs, és nem ő volt az egyetlen, hiszen Valtteri Bottas és a két Williams is hasonló problémával szembesült.

Norris autóján ráadásul a kemény keverékű gumi durrant el, ami a fiatal pilóta szerint elképesztő.

Hirdetés
 

Arra a kérdésre, hogy mi okozhatta a váratlan defektet, Norris így felelt: „Nyilvánvaló, hogy mi ez. Csak nem mondhatom ki.”

„Az ember nem számít arra, hogy egy gumi csak úgy eldurran. Főleg nem a kemény keverék. Még csak nem is mentünk vele olyan sokat abban az etapban.”

„Minden pályán odafigyelünk a gumikra, mert fogynak egy kissé. De nem számítasz arra, hogy hirtelen teljesen elszáll.”

Norris azt mondja, „nagyon veszélyesek” voltak a mostani gumiproblémák, és „nem szabadna megtörténniük”.

„Ha fal van ott, sokkal-sokkal veszélyesebb is lehetett volna” – fogalmazott.

„Egyszerűen jobb gumikat kellene csinálniuk. Veszélyes ez a versenyzőknek, nem igaz? Sokat kockáztatunk minden egyes alkalommal.”

„Ha képtelenek vagyunk Forma-1-es autókkal körözni a pályákon, azzal mit tudunk tenni? Még csak nem is tettem meg hosszú etapot. 20-25 kört.”

A Pirelli egyébként természetesen alaposan kivizsgálja a történteket, ám feltételezése szerint a katari pálya kerékvetői nagyban hozzájárultak a meghibásodásokhoz.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!