Friss hírek

Norris: Leclerc helyében elmentem volna Verstappen mellett

IMOLA, ITALY - APRIL 18: Race winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing and third placed Lando Norris of Great Britain and McLaren F1 celebrate in parc ferme during the F1 Grand Prix of Emilia Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari on April 18, 2021 in Imola, Italy. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)
Lando Norris, a McLaren versenyzője Max Verstappen és Lewis Hamilton mellett ünnepelhetett a dobogón, miután a 3. helyet szerezte meg az F1-es Emilia-Romagna Nagydíjon.

Norris rendkívül csalódott volt az időmérőt követően szombaton, miután Hamilton mögött a 2. legjobb köridőt autózta, azonban azt érvénytelenítette az FIA pályaelhagyás miatt. A brit pilóta elnézést kért a csapattól, de bízott benne, hogy a versenyen javíthat majd néhány pozíciót a 7. rajthelyéhez képest. 

A McLaren versenyzője remek futamot teljesítve a dobogóig zárkózott fel: végül néhány körrel a futam vége előtt Lewis Hamilton maga mögé utasította őt, így a második helyet elveszítette, azonban emiatt nem bánkódott Norris. 

„Mindent beleadtunk, a tőlünk telhető legjobbat, megpróbáltam a 2. helyen maradni a végén, de Lewis túl gyors volt számunkra” – nyilatkozta Norris. „De határozottan boldogabb vagyok, mint tegnap. Tegnap 4-5 pozíciót veszítettem egy hiba miatt.” 

„Ez megnehezítette a versenyünket, így kockázatosabb volt, különösen az eleje, szóval emiatt csalódott és frusztrált voltam, de ma új kihívások és lehetőségek álltak előttünk, és határozottan boldog vagyok.”

A piros zászlós periódust követően, az új rajt előtt az élen álló Max Verstappen kicsúszott a biztonsági utó mögött, azonban az akkor még 2. helyen álló Charles Leclerc lefékezett, nem ment el mellette, visszaengedte maga elé a Red Bullt

Norris szerint ez egy elszalasztott lehetőség volt, ugyanis Leclerc elmehetett volna Verstappen mellett – ezt a szabályok megengedik, ha az elöl haladó kicsúszik. 

„Charles átvehette volna a vezetést” – mondta. „Ha a helyében lettem volna, elmentem volna Verstappen mellett. Így meglett volna az esélye, hogy megnyerje a versenyt. Ez megérte volna a büntetés kockázatát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!