Friss hírek

Norris: Majdhogynem tökéletes volt az idény első fele!

Bár a Magyar Nagydíjon már az első kanyarban véget ért számára a verseny, Lando Norris azt mondja, majdhogynem tökéletesen alakult számára a 2021-es Forma-1-es idény első fele.

A brit pilóta remek formában kezdte az évet, és 3 alkalommal is felállhatott a dobogóra: Imolában, Monacóban és Spielbergben is a 3. helyen intette le őt a kockás zászló, így jelenleg az egyéni pontverseny 3. helyét foglalja el.

Hogy a számmisztika szerencsét hoz-e számára, és harmadik Belga Nagydíján is sikerül-e dobogóra állnia, az hamarosan kiderül, Norris mindenesetre feltöltődve várja a folytatást. Kedvét az sem szegte, hogy az augusztus eleji Magyar Nagydíjon Valtteri Bottas már a rajt után megtorpedózta, így hamar kiesett a Hungaroringen.

„A majdnem tökéletes félszezon úgy végződött, ahogy, de továbbléptem” – mondta a brit tehetség Spában. „Nem tehettem semmit. Jól végeztem a dolgom, remekül sikerült az időmérő, jól rajtoltam, és egyszerűen nem úgy végződött, ahogy szerettük volna. Ezen a hétvégén újra megpróbáljuk!”

„Nagyon jól alakult a bajnokság első fele. Folyamatosan képesek voltunk sok pontot gyűjteni, kihasználtuk a Red Bull és a Mercedes hibáit előttünk.”

Norris tudja, nem lesz könnyű dolguk Belgiumban, hiszen közvetlen ellenfeleik is erősek lehetnek.

„Sok nagyon gyors autó van mögöttünk, a Ferrarié az egyik, de az AlphaTauri és az Alpine is gyors volt itt tavaly. Majd meglátjuk, mit hoz a hétvége. Az időjárás komoly szerepet játszhat. Bízom egy kis esőben, az izgalmassá tenné! A kulcs az lesz, hogy ismét elkapjuk a pontszerzés fonalát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!