Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára - F1VILÁG.HU

Norris már most a McLaren vezéreként tekint saját magára

HIRDETÉS
Csapattársához képest tizenegy évvel fiatalabb, Lando Norrisnak azonban nincs szüksége falkavezérre a McLaren Forma-1-es istállóján belül. Érzése szerint a csapata már most vezetőként tekint rá.
Lando Norris, McLaren

Érdekes dinamika alakult ki az utóbbi másfél szezon során a McLaren Forma-1-es istállóján belül, ahol 2021 elején még arra számítottunk, hogy a gárdához érkező nyolcszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo válik a falkavezérré, a nála jóval fiatalabb Lando Norris pedig az ifjú tanonc szerepét veszi fel. Az élet azonban más forgatókönyvet diktált: Ricciardo a vártnál nehezebben alkalmazkodott új csapatához, miközben Norris rendre stabilabb teljesítményt nyújtva lassan a csapattársa fejére nőtt. Másfél év közös munkát követően a még mindig csak 22 éves Norris magabiztosan ki meri jelenteni: ő a McLaren vezérpilótája.

„Úgy érzem, már most ebben a pozícióban vagyok. Szerintem csapaton belül senki sem állítaná, hogy Daniel segít nekem megvalósítani dolgokat. Már most azt érzem, hogy minden szavamnak súlya van. Hallgatnak rám és komolyan vesznek. Én készen állok erre. Már öt vagy hat éve a csapattal vagyok, és az idei a negyedik, hogy velük versenyzek. Szerintem kellően ismerjük egymást ahhoz, hogy a lehető legtöbbet kihozzuk a másikból” – taglalta az istállón belüli szerepkörét Norris, aki igyekszik a saját meglátásaival segíteni a csapat előrelépését.

Norris tagadja azt a felvetést, hogy a McLaren köré építette az idei autóját, és ennek köszönhetően nyújt jobb teljesítményt Ricciardónál.

„Már most is nagyon szorosan együttműködök Jamesszel [Key, technikai igazgató], de mindenhová nem érhet el a kezem. Sokan mondják, hogy az autót körém tervezték, de ez nem is lehetne távolabb a valóságtól. Az autó csak egy autó, amit a csapat megépít, én pedig azt vezetem, amivel ők előállnak. Danielre is ugyanez érvényes. Ami személyre szabott az autóban, az a kormány gombjainak színe, ami semmi előnyt nem jelent a csapattárshoz képest.”

„A tervezést tekintve nincs túl nagy ráhatásunk, ez nem is az én dolgom. Nem rendelkezem elég nagy tudással ahhoz, hogy ebben tanácsokat adjak. Én csak a véleményemet mondom el, amikor úgy érzem, szükség van rá. Ennyi az egész, ennél messzebb nem megyek” – tette hozzá határozottan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!