Norris más csapatokkal is tárgyalt, de a McLarent választotta - F1VILÁG.HU

Norris más csapatokkal is tárgyalt, de a McLarent választotta

HIRDETÉS
Több csapat is érdeklődött szolgálatai iránt, Lando Norris azonban elkötelezett csapata, a McLaren mellett, ezért is hosszabbította meg szerződését a patinás brit istállóval.
Lando Norris, McLaren, celebrates after securing third on the grid in Qualifying

A McLaren szerdán jelentette be, 2025 végéig szerződést hosszabbított a 22 esztendős tehetséggel, aki így a következő négy idényben biztosan a wokingi gárdát erősíti majd. Norris 2019-ben debütált az F1-ben a McLarennel, azóta 5 alkalommal állt dobogón és 1 rajtelsőséget is szerzett, sőt, az Orosz Nagydíjon kis híján a győzelem is összejött számára.

Norris elárulta, az elmúlt időszakban voltak egyeztetései más csapatokkal, ő viszont teljes mértékben hisz abban, hogy a McLarennel valóra tudja váltani álmát, és világbajnok lehet a Forma-1-ben.

„Voltak lehetőségek, amikről tudtuk, hogy elő fognak állni a jövőben különböző csapatoknál. És ez egy nagyon erős üzenet mindenki felé azzal kapcsolatban, hogy mennyire erős a bizalom köztünk, és mennyire hiszek abban, hogy a McLaren fel tud zárkózni, és a következő néhány évben az élre tud kerülni” – mondta a fiatal pilóta. „Noha ezek a lehetőségek megjelenhetnek 1 év múlva, 2 év múlva, vagy 3 év múlva is, ez egy igazán erős üzenet, és határozottan elhárítja a többieket, szóval megvagyok.”

„Nincs értelme hazudni róla, voltak kisebb dolgok itt-ott más csapatokkal, de semmivel sem jutottunk olyan messze. Hogy melyik csapatokkal? Ezt nem mondhatom el. De talán egészen jól ki lehet találni.”

Úgy hírlik, a Red Bull lehetett Norris egyik kérője, a Ferrari azonban vélhetően nem érdeklődött szolgálatai iránt, hiszen Carlos Sainz és Charles Leclerc hosszú távra szóló szerződéssel rendelkezik a csapatnál.

„Minden tényezőt mérlegelnem kellett. És mégis csak a saját pályafutásomról van szó, erre fókuszálok, nem igaz? Szóval a legjobb lehetőségeket keresem magamnak. Azt gondolom, hogy az a legjobb, amivel a legeredményesebb lehetek. Ugyanakkor fontos az is, hogy versenyzőként és emberként is a legjobb opciót válasszam.”

„Biztosan lesznek még lehetőségek más versenyzőknek, hogy talán a Red Bullhoz, vagy a Mercedeshez menjenek. A jó dolog ebben az, hogy tudom, ki lehetett volna használni ezeket a lehetőségeket, vagy biztos vagyok abban, hogy ezek a lehetőségek előjöttek volna a következő pár évben is, de a tény az, hogy úgy döntöttem, elkötelezem magam a McLaren mellett.”

„Ez egy igazán erős üzenet, itt akarok lenni, itt akarok győzelmeket és dobogókat, illetve világbajnoki címeket szerezni. Minden tényezőt mérlegeltem, azt is, hogy mi merülhet fel a következő években bizonyos versenyzők távozása esetén, meg ilyenek. De végül a McLaren volt a legjobb opció számomra. Ezért is vagyok elégedett azzal, hogy itt maradok, és elköteleztem magam a csapatom mellett.”

Norris új szerződése 4 évre szól, ám mint minden kontraktusban, így az övében is vannak kilépési záradékok. A brit pilóta azonban biztos benne, ki fogja tölteni 2025-ig szóló szerződését.

Hirdetés

„Igen, természetesen, minden szerződésben vannak különféle dolgok. De ami az enyémet illeti, a következő négy évre elég erős az elkötelezettség a magam részéről. Tudtam, hogy lehetnek lehetőségei más csapatoknak arra, hogy nagyot lépjenek előre ebben az új érában, és arra is, hogy hátrébb csússzanak. De nem hiszem, hogy ez olyasvalami, ami miatt aggódni fogok. Bízom a csapatomban. Bármi is történik idén, az nem jelenti azt, hogy küszködni fogunk a következő 5-10 évben, nem igaz?”

„Úgy hiszem, hogy még ha kemény évünk is lesz idén – kétlem, hogy így lesz, bízom benne, hogy nem –, a következő 2-3 évben, amikor beüzemeljük az új szélcsatornát, meg fogjuk tudni tenni azt a fejlődést, amire szükségünk van, és még inkább visszatérhetünk az élre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!