Norris még nem számít bajnoki címre, de „talán nyerhet egy versenyt” idén - F1VILÁG.HU

Norris még nem számít bajnoki címre, de „talán nyerhet egy versenyt” idén

HIRDETÉS
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris egyetért főnökével, Zak Brownnal abban, hogy leghamarabb várhatóan csak 2025-ben lesz esélyük arra, hogy világbajnokok legyenek a Forma-1-ben.
HUNGARORING, HUNGARY - JULY 29: Lando Norris, McLaren MCL36 during the Hungarian GP at Hungaroring on Friday July 29, 2022 in Budapest, Hungary. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

Norris ötödik szezonjára készül a patinás brit istállónál, az istálló vezérigazgatója, Zak Brown pedig nemrég egy lapinterjúban arról beszélt, várhatóan csak 2025-ben fog a rendelkezésükre állni egy olyan versenyautó, mellyel képesek lesznek felvenni a versenyt az F1 topcsapataival.

A McLarennél gőzerővel dolgoznak azon, hogy fejlődjenek, jelenleg is épül a csapat vadonatúj szélcsatornája, melyet várhatóan 2024-ben kezdhet el használni a brit istálló.

Norrisra idén nagy felelősség hárul, hiszen ő lesz az istálló vezérpilótája, a McLaren ugyanis egy újoncot, Oscar Piastrit ülteti másik autójába. A fiatal brit versenyzője azt mondja, nem számít még világbajnoki címre – erre még pár évig biztosan várnia kell.

„Mindazzal, amit megtanultam, talán nyerhetek egy versenyt, de nem valószínű, hogy 2024-ig, vagy 2025-ig világbajnok leszek” – mondta Norris a GQ Magazinnak. „Tudom, hogy ezekben az években az abszolút legjobbat kell nyújtanom, hogy esélyes legyen a bajnoki címre.”

A lapnak a McLaren versenyzője beszélt azokról a nehézségekről is, melyeken F1-es pályafutása első éveiben kellett keresztül mennie.

„Az egy döntés volt, hogy beszéljek a mentális egészségről, mert küszködtem vele egy kicsit 2019-ben és 2020-ban” – ismerte el a fiatal versenyző. „Egyszerűen nem tudtam, hogyan birkózzam meg vele. Mindent magamban tartottam, és sokat ártott ez az önbizalmamnak, ami nagyon mélyre került. Kételkedtem magamban, az járt a fejemben, ’elég jó vagyok ahhoz, hogy a Forma-1-ben legyek? Fel tudok állni innen?’.”

„Az ember soha nem fog mindenki kedvében járni, vannak, akik támogatnak, és vannak, akik nem. De tudom, hogy minden tőlem telhetőt megteszek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris még nem számít bajnoki címre, de „talán nyerhet egy versenyt” idén
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton
Horner: Korai még Ricciardo jövőjéről dönteni

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!