Norris: Megelőzhettem volna Verstappent, de akkor ugrott volna a dobogó - F1VILÁG.HU

Norris: Megelőzhettem volna Verstappent, de akkor ugrott volna a dobogó

HIRDETÉS
A McLaren Forma-1-es csapatának ifjú versenyzője, Lando Norris azt mondja, megelőzhette volna Max Verstappent a múlt vasárnapi, imolai versenyen az újraindítás után, ezzel azonban jó eséllyel elbukta volna dobogós eredményét.
Lando Norris, McLaren MCL35M front on leaving corner

A brit versenyző a 35. körben – nem sokkal a baleset miatt félbeszakított futam újraindítása után – jött fel a 2. helyre, miután a lágy gumikon megelőzte a ferraris Charles Leclerc-t.

Norris ezt követően a közepes keverékű gumikon haladó Max Verstappenhez is 1 másodpercen belülre került, és megpróbálkozhatott volna az előzéssel, végül azonban úgy döntött, nem így tesz.

„Nagy döntést kellett meghoznom. A lágy gumikon voltam, mert ez volt az egyetlen esélyem arra, hogy az újraindításnál megelőzzem Leclerc-t. És a lágy gumik a közepesekhez képest egy kicsit gyorsabban felmelegedtek. Szóval úgy döntöttünk, lágyakat teszünk fel” – mondta a McLaren versenyzője.

„Szerintem megelőzhettem volna Maxot. Főleg az újraindítás utáni második körben.”

Norrisnak viszont a kör elején szólt mérnöke a rádión, vigyázzon a gumikra – a fiatal pilóta pedig szót fogadott.

„Szerintem megelőzhettem volna Verstappent. De lehet, hogy nem. Viszont legalább megpróbálhattam volna. Ha viszont megpróbálom, szerintem nem végeztem volna a dobogón, mert kinyírtam volna a gumijaimat, és szerintem Leclerc elkapott volna.”

Norris végül a 3. helyre csúszott vissza, miután a középmezőnyből visszakapaszkodó Lewis Hamilton megelőzte őt. A brit versenyző 1,8 másodperccel Leclerc előtt ért célba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!