Norris: Mi inkább a Ferrarival harcolunk még, nem a Red Bull-lal - F1VILÁG.HU

Norris: Mi inkább a Ferrarival harcolunk még, nem a Red Bull-lal

HIRDETÉS
A McLaren ifjú versenyzője, Lando Norris azt mondja, ők jelenleg inkább a Ferrarival vannak nagy csatában a konstruktőri versenyben, bár az kétségkívül nem jön jól a Red Bullnak, hogy újabban csupán egy versenyzővel tud pontokat szerezni.
CIRCUIT GILLES-VILLENEUVE, CANADA - JUNE 08: Lando Norris, McLaren MCL38 during the Canadian GP at Circuit Gilles-Villeneuve on Saturday June 08, 2024 in Montreal, Canada. (Photo by Sam Bagnall / LAT Images)

Hiába nyert magabiztosan a Kanadai Nagydíjon Max Verstappen, a legtöbb pontot Montrealban nem a Red Bull, hanem a McLaren zsebelte be, hiszen Lando Norris 2. helye mellett a wokingiak egy 5. pozíciót is gyűjtöttek Oscar Piastri révén.

Norrist arról kérdezték a kanadai versenyt követően, vajon a McLaren képes lesz-e megszorongatni a konstruktőri versenyben a Red Bullt, a brit azonban azt mondta, ők jelenleg inkább a Ferrarival vannak harcban.

„Hogy őszinte legyek, jelenleg úgy gondolom, hogy a Ferrari és köztünk van egy verseny” — mondta a brit pilóta. „Igen, továbbra is nyomjuk, és azt hiszem, ez az egyik legnagyobb erősségünk jelenleg, hogy van két versenyzőnk, akik ott vannak elöl, nem követnek el hibákat, és minden egyes hétvégén mindent kihoznak az autóból. Ritka, hogy nem sok más csapat rendelkezik ilyen előnnyel a rajtrácson.”

„Számunkra inkább az a kérdés, hogy mit tehetünk a Ferrari ellen. M következetesebbek voltunk ezen a hétvégén. Nekik voltak hibáik, és egy kicsit jobban küzdöttek, bármi is legyen az oka.”

Norris ugyanakkor azt mondja, a Red Bullnak hosszú távon nagyon nem jönne jól az, ha Sergio Perez a folytatásban nem tudna sok pontot szerezni.

„Végső soron úgy gondolom, hogy kettő végül jobb, mint egy — Max esetében. Szóval jó munkát végzünk, de továbbra is nyomni kell, és próbálunk több fejlesztést hozni, meg ilyesmi. Mert ahogy a Mercedes csatlakozik, csak nehezebb lesz annyi pontot szerezni, mint ezúttal.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!