Norris Miamiban többet vár a fejlesztésektől - F1VILÁG.HU

Norris Miamiban többet vár a fejlesztésektől

Egy 9. helyet ért el továbbfejlesztett McLarenjével az Azeri Nagydíjon Lando Norris, a brit pilóta azonban azt mondja, nem a bakui pálya az, ahol meg tudták mutatni az új fejlesztésekben rejlő potenciált.

A wokingi gárda döcögősen kezdte a 2023-as évet, ám nagy reményeket fűzött azokhoz a fejlesztésekhez – többek között egy vadonatúj padlólemezhez –, mely a múlt hétvégén debütált a versenyautókon. A csapat végül Lando Norris révén 2 pontot szerzett a bakui hétvége során, a fiatal pilóta pedig azt mondja, összességében elégedettek lehetnek az eredménnyel.

A McLaren versenyzője kifejtette, az autóban ülve nem sokat lehetett érezni a fejlesztésekből – de ezzel semmi probléma nincs. Reményei szerint viszont a hétvégi Miami Nagydíjon már hatékonyabban tudnak működni az autón az újítások.

 

„Az autóban ülve semmi különbséget nem venni észre” – mondta mosolyogva a brit pilóta. „De előrelépést jelent. Én csak őszinte vagyok, mindenki azt mondja, ’igen, érzem a különbséget’, de valójában semmit sem érezni. Olyan apró dolgokról van szó minden kanyarban… A túlkormányzottság egy hajszállal kevesebb talán.”

„De előrelépést jelent egy kicsit a hatékonyság szempontjából is. Nagy lépést vártunk, és azt elmondtuk, hogy nem a bakui lesz az a pálya, ahol megmutatjuk majd a fejlesztésekben rejlő potenciált, Miamiban talán jobban kiismerjük majd a tempósabb kanyarokban, hiszen ezeket céloztuk meg ezekkel az újításokkal.”

Norris hozzátette, a vasárnapi versenyen elért 9. hely volt a maximum számukra ezen a hétvégén.

„Jó verseny volt, Jó eredményt szereztünk, ez volt a legjobb, amit elérhettünk. A 9. hely nem tűnik olyan komolynak, de jelenleg ez a legjobb, amire képesek vagyunk. Egy kicsit balszerencsések voltunk a biztonsági autóval, a kiállásom után beragadtunk [Nico] Hülkenberg mögé, de szereztünk pár pontot, ami erős eredménynek mondható, ráadásul jó alapokkal rendelkezünk azon elemekkel kapcsolatban, amiket pályára vittünk. Szóval örülök ennek, megpróbálunk tovább javulni Miamiban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris Miamiban többet vár a fejlesztésektől
Ferrari: Megvolt a tempónk a pole-hoz, így akár nyerhettünk is volna Monacóban
Problémás még a Mercedes autójának hátulja, ezt akarja megoldani a csapat
Verstappent leste az esős Monacóban Piastri
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!