Norris minden versenyen másmilyen sisakot használna

Lando Norris, McLaren, admires his crash helmet
Fotó: McLaren
Minden egyes versenyen másmilyen sisakkal fog versenyezni a 2020-as szezonban Lando Norris – erre lehetősége lesz, nemrég ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eltörölte az ezt tiltó szabályozást.

Norris autóversenyzői pályafutása során mindig szívesen tervezgette aktuális sisakját, a tavalyi F1-es idény során azonban kék-sárga sisakfestéssel versenyezte végig az évet, a szabályok ugyanis tiltották, hogy folyton változtasson azokon.

A brit versenyző egy alkalommal, az Olasz Nagydíjon használhatott csak másmilyen fejvédőt, ekkor Valentino Rossi előtt tisztelgett sisakjával.

Amikor a Motorsport.com című lap nemrég arról kérdezte, a szabály eltörlésével mik a tervei a 2020-as szezonra, Norris így felelt: „Ez az egyik legjobb dolog az idei évvel kapcsolatban!”

„Azt tervezem, hogy minden versenyre új, egyedi sisakkal érkezem! Mindegyik ott van a falamon otthon, ezek miatt is emlékszem minden egyes versenyre, mert kötődik hozzájuk valami.”

„Most még jobban összekeverhetjük, lehetnek vagányabb dizájnok, színesebb megoldások. Persze megtartom ugyanezt a koncepciót, mert ez még mindig az enyém. De a színek, a sémák sokkal jobban passzolnak majd minden egyes versenyhez, vagy az adott országhoz.”

„Jó, hogy eltörölték ezt a szabályt. Örülök neki.”

Norris kifejtette, nem sok idő állt rendelkezésére az Ausztrál Nagydíj előtt, hogy új sisakot tervezzen, de a melbourne-i fejvédőre azért felkerült néhány kenguru. Igaz, a futam törlése miatt használni végül nem tudta a sisakot.

„A tetején ott vagyok kenguruként, és van egy naplemente is a háttérben. Sokat nem variáltam ezen, de a jövőbeli versenyeken egy kicsit jobban átalakítom.”

Azt mindenesetre nem tudni, mikor kezdődik a szezon, hiszen eddig 7 versenyt kellett halasztani vagy törölni a koronavírus-járvány miatt, és a hírek szerint az Azeri Nagydíjat is elhalasztják hamarosan.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS