Friss hírek

Norris minden versenyen másmilyen sisakot használna

Minden egyes versenyen másmilyen sisakkal fog versenyezni a 2020-as szezonban Lando Norris – erre lehetősége lesz, nemrég ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eltörölte az ezt tiltó szabályozást.

Norris autóversenyzői pályafutása során mindig szívesen tervezgette aktuális sisakját, a tavalyi F1-es idény során azonban kék-sárga sisakfestéssel versenyezte végig az évet, a szabályok ugyanis tiltották, hogy folyton változtasson azokon.

A brit versenyző egy alkalommal, az Olasz Nagydíjon használhatott csak másmilyen fejvédőt, ekkor Valentino Rossi előtt tisztelgett sisakjával.

Amikor a Motorsport.com című lap nemrég arról kérdezte, a szabály eltörlésével mik a tervei a 2020-as szezonra, Norris így felelt: „Ez az egyik legjobb dolog az idei évvel kapcsolatban!”

„Azt tervezem, hogy minden versenyre új, egyedi sisakkal érkezem! Mindegyik ott van a falamon otthon, ezek miatt is emlékszem minden egyes versenyre, mert kötődik hozzájuk valami.”

„Most még jobban összekeverhetjük, lehetnek vagányabb dizájnok, színesebb megoldások. Persze megtartom ugyanezt a koncepciót, mert ez még mindig az enyém. De a színek, a sémák sokkal jobban passzolnak majd minden egyes versenyhez, vagy az adott országhoz.”

„Jó, hogy eltörölték ezt a szabályt. Örülök neki.”

Norris kifejtette, nem sok idő állt rendelkezésére az Ausztrál Nagydíj előtt, hogy új sisakot tervezzen, de a melbourne-i fejvédőre azért felkerült néhány kenguru. Igaz, a futam törlése miatt használni végül nem tudta a sisakot.

„A tetején ott vagyok kenguruként, és van egy naplemente is a háttérben. Sokat nem variáltam ezen, de a jövőbeli versenyeken egy kicsit jobban átalakítom.”

Azt mindenesetre nem tudni, mikor kezdődik a szezon, hiszen eddig 7 versenyt kellett halasztani vagy törölni a koronavírus-járvány miatt, és a hírek szerint az Azeri Nagydíjat is elhalasztják hamarosan.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!