Norris nagyon magabiztos a szombati teljesítmény után - F1VILÁG.HU

Norris nagyon magabiztos a szombati teljesítmény után

Az élről rajtolhatott a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati sprintfutamán Lando Norris, végül azonban nem tudta megszerezni a győzelmet Interlagosban, azt ugyanis elhappolta előle Max Verstappen, aki már rögtön a rajtnál elé tudott kerülni.

Bár Norris rajtja nem volt olyan rossz, elmondása szerint a start második fázisa nem volt olyan erős a részéről, ennek köszönhetően pedig Verstappen be tudott bújni elé az 1-es kanyarban. Sőt, a nyitókörben még honfitársa, George Russell is megelőzte őt, a Mercedes pilótáját azonban végül le tudta gyűrni, és megszerezte a 2. helyet Brazíliában.

Amikor a leintés után arról kérdezték, mi volt az oka Verstappenéhez képest gyengébb rajtnak, Norris kifejtette: “Nem arról van szó, hogy több motorereje volt, szerintem nekem volt több erőm, de nem tudom… Újra kell néznem a dolgot. Az elrugaszkodásom jó volt, de az elindulás második fázisa nem annyira… Talán egy kicsit konzervatív voltam, nem hiszem, hogy volt kerékkipörgés, inkább a biztonságra mentem rá, szóval lesz min javítani holnapra.”

“Egy kicsit bealudtam, amikor George megelőzött az első körben, de a tempó utána erős volt, és próbáltam üldözni Maxot, de nem volt elég. Viszont szórakoztató volt.”

Norris azt mondja, a szombati tempó nagy önbizalomra ad okot, vasárnap azonban nehezebb dolga lesz, hiszen a 6. helyről kell rajtolnia.

“Maxot leszámítva senki sem volt körülöttem, még a Red Bull sem. Szóval nem aggódom, ha van bármi, ami miatt nagyon bizakodó vagyok, az az, hogy ennyire jó volt a versenytempónk. Nem feltétlenül Maxszal harcolunk mi. A valaha volt egyik legjobb versenyzőről és autóról beszélünk az F1-ben. Nem fogunk hirtelen harcolni egy Red Bull-lal egy olyan pályán, ahol nem számítottunk arra, hogy ennyire erősek leszünk.”

“Szóval kellemes meglepetés ez számunkra. Holnap újra próbálkozunk, csak egy kicsit több előzést kell végrehajtanunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!