Norris nagyon magabiztosan várja 2024-et - F1VILÁG.HU

Norris nagyon magabiztosan várja 2024-et

A McLaren Forma-1-es csapatának brit pilótája, Lando Norris őszintén hisz abban, a wokingi istálló nagyon jó úton halad afelé, hogy hamarosan rendszeresen a győzelmekért csatázzon a száguldó cirkuszban.

A brit csapat nehezen kezdte a 2023-as szezont, az évad során azonban óriási előrelépéseket tudott tenni, kilenc dobogós eredmény után pedig végül a 4. helyen zárta a konstruktőri pontversenyt. Norris szerint pedig minden adott ahhoz, hogy 2024-ben megtegyék a következő lépést, így nagyon bizakodóan tekint a jövőbe.

„Számunkra beérni a Mercedest, utolérni a Ferrarit a tempó tekintetében… Két éve mögöttük vagyunk, ők nem igazán léptek előrébb, mi pedig jelentős előrelépéseket tettünk, és rengeteg dolgot tudunk még, amiken javítani tudunk. Remek időszak ez számunkra” — mondta a fiatal versenyző.

„A kirakós néhány darabját össze kell még raknunk, de kulcsfontosságú darabkákat találtunk. Tudjuk, milyen irányba menjünk tovább, szóval nagyon büszke vagyok az egész csapatra.”

„Ha most Bahreinben lennénk, és előre tekintenék, rettegnék a szezontól már most. Szóval az, hogy végül 7 dobogót szereztünk, és ilyen nagyszerű pillanatokat éltünk át, egyértelműen váratlan volt számunkra.”

A McLaren számára az is biztató lehet, hogy a 2024-es versenyautó fejlesztését már jórészt a csapat vadonatúj szélcsatornájában végezték, hamarosan pedig munkához lát a Red Bulltól leszerződtetett Rob Marshall, valamint a Ferraritól átcsábított főtervező, David Sanchez is.

„Nagyon izgatott vagyok. Ha csak úgy kezdenénk a szezont, ahogy az év közepén álltunk a fejlesztések után, a 2. helyen lennénk a konstruktőrök között, és a 2. pozícióban állnék az egyéni összetettben. Persze tudom, hogy nem mindig így működik. De jó úton járunk, erre próbálok utalni.”

„Vannak újonnan érkezők is, ezek a srácok 2024-ben érkeznek. Szóval az, amit hoznak, talán nem kerül fel rögtön az autóra. De lesznek olyan dolgok, amiket már most tudunk. Rengeteget tanultunk az elmúlt négy, öt, vagy hat hónapban. Izgatott vagyok, mert végre jó úton járunk, és tudjuk, melyik irányba nyomjuk.”

„Egyszerűen csak szeretném jól kezdeni a szezont. Ha sikerül jól kezdenünk Bahreinben, még izgatottabb leszek.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!