Norris: Nagyon messze vagyunk még a Red Bulltól és a Ferraritól - F1VILÁG.HU

Norris: Nagyon messze vagyunk még a Red Bulltól és a Ferraritól

HIRDETÉS
Sikerült előre lépnie a McLaren Forma-1-es csapatának tavalyhoz képest, Lando Norris viszont azt mondja, még mindig jócskán le vannak maradva a Red Bulltól és a Ferraritól.
Lando Norris, McLaren MCL38, in a corner

A McLaren tavaly a konstruktőri 4. helyen zárta a bajnokságot, az évad második felében pedig tulajdonképpen a második erő volt a Red Bull mögött. A wokingi gárda ezért nagy reményekkel várja az új idényt, Norris pedig azt reméli, sikerül a győzelmekért is csatázniuk 2024-ben.

A brit csapat a többi F1-es istállóval együtt a héten három napot töltött el teszteléssel Bahreinben, és bár alapvetően elégedettek lehetnek, Norris szerint nem tartanak még ott, ahol szeretnének.

„Hogy szerintem sikerült-e előrelépnünk? Abszolút” — mondta a brit tehetség. „Hogy szerintem sok mindent jobban csináltunk-e? Igen. De egyszerűen nem tudjuk még, hogyan állunk a többiekhez képest. Azt gondolom, jó helyzetben vagyunk. Tisztességes autóval rendelkeztünk a tavalyi szezon végén.”

„Úgy gondolom, határozottan megtettünk néhány lépést a helyes irányba, de szerintem még nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, és nagyon messze vagyunk a Ferraritól. Szóval rengeteg munka vár még ránk. Ugyanakkor viszont sok mindent megtanultunk az elmúlt néhány napban, amiket implementálni tudunk a jövő hét előtt.”

Norrist és a McLarent Bahreinben kisebb technikai gondok is hátráltatták, és bár ez „nem a világ vége”, a fiatal pilóta sajnálja, hogy nem voltak tökéletes tesztnapjaik.

„Igen, csak néhány malőr volt itt-ott az elmúlt néhány napban. Nem a világ vége, ez biztos, de az ember mindig tökéletes napot szeretne. Csütörtök este nem tudtunk sok üzemanyagos etapokat futni, eljött a péntek délelőtt, és ott sem sikerült. Szóval nem pontosan ezt akartam volna, de így is rengeteg mindent megtanultunk. A nagy részével elégedett voltam, de volt pár apró dolog, amivel kapcsolatban úgy gondolom, bárcsak többet elértünk volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Norris: Nagyon messze vagyunk még a Red Bulltól és a Ferraritól
Ekkor rajtol a Forma-1-es Kínai Nagydíj
Fogadj és nyerj! Tedd meg a téteket az F1-es Kínai Nagydíjra! (x)
Norris: Nem lesz esélyünk a dobogóra Kínában
Alonso ismét erőn felül teljesített, nehéz versenyre számít
Az FIA elutasította az Aston Martin óvását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!