Norris: Nehéz, de eredményes nap

Lando Norris, McLaren MCL35
Fotó: McLaren
Nem volt könnyű a McLaren nyitónapja a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban, ennek ellenére a versenyzők, Lando Norris és Carlos Sainz eredményesnek értékelték a szabadedzéseken elvégzett munkát.

A brit istálló számos aerodinamikai újítást pályára vitt pénteken, a munka egy részét tehát ezek kiértékelése jelentette.

Norris a második edzés után úgy fogalmazott, összességében elégedett, elvégezték ugyanis azt, amit szerették volna.

„Tisztességes napunk volt, a tervezett program nagy részét teljesítettük” – mondta a brit tehetség, aki végül a 11. legjobb idővel zárta a napot.

„A második edzés jelentette az egyetlen nehézséget. Egy kisebb galiba a végén azt jelentette, hogy csak 2-3 kört tudtam megtenni nehéz autóval, ami kicsit frusztráló. Ettől eltekintve dolgoztunk a fejlesztéseken, és néhány változtatáson is, amit azért végeztünk el erre a hétvégére, hogy jobban megértsük az autót.”

„Összességében nehéz nap volt, a szél ugyanis jelentős hatással volt az autóra. Eléggé megnehezítette a dolgokat, de ezt leszámítva pozitív napunk volt, mert elvégeztük azt, amit el kellett végeznünk.”

A McLaren másik versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, az erőviszonyok tekintetében még nem tud konkrétumokat mondani, de az elvégzett munkával ő is elégedett.

„Intenzív péntek volt, leteszteltük az újítások, és alkalmazkodnunk kellett a pályafeltételekhez” – fogalmazott a spanyol.

„A szél feltámadt, és a hőmérséklet is jelentősen emelkedett a második edzésre, így a pálya a gumik szempontjából trükkösebb volt, az autót pedig nagyobb kihívás volt vezetni.”

„Azt mondanám, pozitív nyitónap volt, sikerült fejlődnünk az első edzésről a másodikra, de még nem tökéletesek az érzéseim az autóval kapcsolatban. A köridő versenyképesnek tűnik, de néhány autón kifogott a piros zászló, szóval várnunk kell szombatig, hogy lássuk, hogy is állunk. Várom már!”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS