Friss hírek

Norris: Nehéz, de eredményes nap

Nem volt könnyű a McLaren nyitónapja a Forma-1-es Brit Nagydíj helyszínén, Silverstone-ban, ennek ellenére a versenyzők, Lando Norris és Carlos Sainz eredményesnek értékelték a szabadedzéseken elvégzett munkát.

A brit istálló számos aerodinamikai újítást pályára vitt pénteken, a munka egy részét tehát ezek kiértékelése jelentette.

Norris a második edzés után úgy fogalmazott, összességében elégedett, elvégezték ugyanis azt, amit szerették volna.

„Tisztességes napunk volt, a tervezett program nagy részét teljesítettük” – mondta a brit tehetség, aki végül a 11. legjobb idővel zárta a napot.

„A második edzés jelentette az egyetlen nehézséget. Egy kisebb galiba a végén azt jelentette, hogy csak 2-3 kört tudtam megtenni nehéz autóval, ami kicsit frusztráló. Ettől eltekintve dolgoztunk a fejlesztéseken, és néhány változtatáson is, amit azért végeztünk el erre a hétvégére, hogy jobban megértsük az autót.”

„Összességében nehéz nap volt, a szél ugyanis jelentős hatással volt az autóra. Eléggé megnehezítette a dolgokat, de ezt leszámítva pozitív napunk volt, mert elvégeztük azt, amit el kellett végeznünk.”

A McLaren másik versenyzője, Carlos Sainz azt mondja, az erőviszonyok tekintetében még nem tud konkrétumokat mondani, de az elvégzett munkával ő is elégedett.

„Intenzív péntek volt, leteszteltük az újítások, és alkalmazkodnunk kellett a pályafeltételekhez” – fogalmazott a spanyol.

„A szél feltámadt, és a hőmérséklet is jelentősen emelkedett a második edzésre, így a pálya a gumik szempontjából trükkösebb volt, az autót pedig nagyobb kihívás volt vezetni.”

„Azt mondanám, pozitív nyitónap volt, sikerült fejlődnünk az első edzésről a másodikra, de még nem tökéletesek az érzéseim az autóval kapcsolatban. A köridő versenyképesnek tűnik, de néhány autón kifogott a piros zászló, szóval várnunk kell szombatig, hogy lássuk, hogy is állunk. Várom már!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!