Norris nehéz napot zárt a harmadik helyen, de az esőnek örül - F1VILÁG.HU

Norris nehéz napot zárt a harmadik helyen, de az esőnek örül

HIRDETÉS
Saját szavaival élve zűrös napon van túl a Forma-1-es Brit Nagydíjon Lando Norris, aki a McLaren teljesítményével kapcsolatban annak ellenére nem biztos, hogy délután a harmadik legjobb időt autózta.
Lando Norris, McLaren

Változékony időjárás várta a Forma-1 mezőnyét Silverstone-ban, a Brit Nagydíj megszokott helyszínén, ami még a helyi születésű pilóták munkáját is megnehezítette. A pénteki első szabadedzés kezdetével az eső is megérkezett a pályára, így a csapatoknak lényegében csak a második hatvan perc állt rendelkezésre az érdemi munkára. Ezen Lando Norris kisebb meglepetésre a harmadik legjobb időt autózta, hátránya mindössze 0,176 másodperc volt Carlos Sainzhoz képest. A jó eredmény azonban csak a felszín, Norris a „zűrös” szóval jellemezte a napját.

„Komplikált nap volt, a szél hihetetlenül megnehezítette. Bár látszólag jól alakult, mégis problémás volt összerakni a dolgokat, és különösen a hosszú etapokon egyforma köröket futni. Mindenesetre boldog vagyok – az autó jónak tűnik, kicsit jobbnak is, mint amire számítottunk. Nem tudom, azért történt-e így, mert mi jobban feltekertük a motort, de úgy tűnik, a megfelelő tartományban járunk” – fogalmazott.

Bár brit állampolgárként Norrisnak volt ideje hozzászokni a helyi időjáráshoz, a pénteki körülmények így is megnehezítették a munkáját.

„Nehéz volt rátalálni a megfelelő ritmusra, mert az autó minden körben valamit máshogy csinált. A széllökések óriási befolyással vannak a viselkedésére. Fogalmazzunk úgy, hogy annyira voltam magabiztos, amennyire ilyen körülmények között lehetek.”

Az előrejelzések szerint a szombati időmérőre is eső várható, ami Montrealhoz hasonlóan megkavarhatja az erőviszonyokat.

„Ma alig mentünk [az esős első edzésen], mert a gumikat holnapra tartogatjuk. Szerintünk még nagyobb esélye lesz a csapadéknak. Nem tudom, olyan lesz-e, mint ma, de az tökéletes lenne számunkra, mert esőben mindig nehéz. Imádom ezt a pályát, jól alakulnak a dolgaink, és az időjárástól függetlenül remélem, ez így folytatódik” – zárta.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!