Norris: Nem a szerencsén múlt, miattunk úszott el a győzelem - F1VILÁG.HU

Norris: Nem a szerencsén múlt, miattunk úszott el a győzelem

HIRDETÉS
Nem jött össze az újabb győzelem Lando Norris számára a vasárnapi Kanadai Nagydíjon, emiatt pedig természetesen csalódott egy kicsit, hiszen úgy érzi, jó esélyei voltak arra, hogy Max Verstappen előtt végezzenek.
Lando Norris, McLaren MCL38, leads Oscar Piastri, McLaren MCL38

A McLaren ifjú versenyzője a 3. helyről vágott neki a félig esős, félig száraz montreali futamnak, és bár a verseny első szakaszában az élre tudott kerülni, végül nem sikerült megszereznie pályafutása második F1-es győzelmét. Norris számára kifejezetten rosszkor jött az első biztonsági autós periódus, hiszen épp elhaladt a bokszbejárat mellett, amikor pályára küldték a Safety Cart, így hátrányba került közvetlen ellenfeleivel szemben. Később megvolt az esélye arra, hogy visszavegye a vezetést, ám hiába tartották kint két körrel tovább a köztes esőgumikon, végül nem tudott Verstappen elé kerülni.

Norris elárulta, egy kicsit frusztrált amiatt, hogy nem jött össze a győzelem Kanadában.

„Igen. Ma meg kellett volna nyernünk a versenyt, de nem sikerült, szóval frusztráló” — fogalmazott a McLaren versenyzője. „Megvolt a tempónk. De talán nem a végén, a száraz körülmények között. Végül kiderült, hogy ez nem számított túl sokat. De igen, nyernünk kellett volna. Ilyen egyszerű. Azt hiszem, nem végeztünk elég jó munkát csapatként, hogy akkor álljunk ki a bokszba, amikor kellett volna, és ne ragadjunk be a biztonsági autó mögé.”

„Szóval nem gondolom, hogy szerencse vagy balszerencse kérdése volt. Nem hiszem, hogy ugyanolyan volt, mint Miamiban. Ez egyszerűen csak egy rossz döntés volt. Szóval ez rajtam és a csapaton múlt, és ez egy olyan dolog, amit megbeszélünk majd utána. Ma nyernünk kellett volna. Úgy gondolom, hogy most már azon a szinten vagyunk, hogy nem elégedünk meg a 2. hellyel, a cél a győzelem. És nem szereztük meg. Szóval frusztráló, de egy kemény verseny volt, és másodikként végezni, amikor mindig lehet rosszabb is, még mindig jó eredménynek mondható.”

A Forma-1-es világbajnokság jövő hétvégén Barcelonában, a Spanyol Nagydíjjal folytatódik majd, Norris pedig azt mondja, várja már a következő fordulót.

„Igen. Most már minden pályát várok, mert mindenhol jól teljesítünk” — fogalmazott. „Jó lesz látni, hogy a Mercedes hol tart majd, mert egyértelműen sokat javultak. A legutóbbi két hétvégén elég közel voltak ahhoz, hogy a leggyorsabb autók legyenek. Ezen a hétvégén ők voltak a leggyorsabbak mindvégig.”

„Szóval pozitívum, hogy előttük végeztünk, mert ők voltak a gyorsabb csapat. Úgyhogy legyőzni egy gyorsabb autót és egy gyorsabb csapatot jó dolog. De ha a következő néhány versenyen is gyorsabbak lesznek, és csatlakoztak a Ferrarihoz, a Red Bullhoz és hozzánk a küzdelemben, akkor az csak izgalmasabbá teszi az életünket. Nehezebbé és stresszesebbé, mert most már valószínűleg nyolc autó küzd majd az élen. Szóval izgalmas számunkra, izgalmas minden néző számára is. És igen, egy újabb lehetőség, ahol megpróbálhatjuk kijavítani a montreali vasárnapot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!