Norris: Nem érdemlem meg, hogy ilyen közel kerültem az eltiltáshoz - F1VILÁG.HU

Norris: Nem érdemlem meg, hogy ilyen közel kerültem az eltiltáshoz

HIRDETÉS
Lando Norris, a McLaren F1-es versenyzője úgy érzi, jelenleg nem igazságos a büntetőpont-rendszer, és ő sem érdemli meg, hogy ennyire közel került az egy versenyről való eltiltáshoz.
Lando Norris, McLaren MCL35M, crests a brow

Az Osztrák Nagydíjon Norris bezsebelte 10. büntetőpontját is, vagyis elméletben 2 pontra került az eltiltástól – azonban szerencséjére a Brit Nagydíj előtt ebből 2 lejár, így 8-ra csökken az „egyenlege”. A 8 pont viszont novemberig nem fog csökkenni, így vigyáznia kell, hogy 12 hónap alatt ne gyűjtse össze a 12-t, akkor ugyanis egy versenytől eltiltják.

A korábbi büntetőpontokat Norris két sárga zászlós incidens miatt kapta, valamint azért, mert az Azeri Nagydíjon a piros zászló ellenére a pályán maradt ahelyett, hogy a bokszba hajtott volna. 

Norris úgy érzi, semmi komolyat nem követett el, így túlzásnak érzi, hogy ennyire közel került az eltiltáshoz, és szerinte a rendszert újra kellene gondolni. 

„Azzal, hogy Bakuban nem mentem be a bokszba a piros zászlónál, senkit nem veszélyeztettem, sőt tulajdonképpen épp az ellenkezője történt, és mindent biztonságosan csináltam. Miért érdemlek ezért büntetőpontot?” – mondta Norris. 

„Miért érdemlek büntetőpontot ma is azért, mert valaki lement a kavicságyba? Nem tettem semmit, ami veszélyes lett volna.”

„Talán néhány esetben megérdemlünk büntetést a pályán, mert versenyzés szempontjából rosszat teszünk vagy hibázunk, de vannak dolgok, amelyeket néha elkövetnek és tényleg veszélyesek” – folytatta a brit. 

„Szóval, ha előzgetsz a sárga zászló alatt és olyasvalamit csinálsz, ami nyilvánvalóan szabályszegés és veszélyeztet másokat, akkor megértem a büntetőpontokat. És ha ezek összeadódnak, akkor eltiltanak.”

„De az ilyen kis dolgok miatt hülyeség, szerintem. Nem ilyennek kellene lennie a Forma-1-nek, és azt gondolnám, remélem, hogy mások is támogatják a véleményemet.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!