Norris: Nem fogunk egy éjszaka alatt megoldást találni a problémákra - F1VILÁG.HU

Norris: Nem fogunk egy éjszaka alatt megoldást találni a problémákra

HIRDETÉS
Időbe fog telni, mire megoldja a McLaren Forma-1-es csapata azokat a problémákat, melyekkel a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon szembesült – mondja az istálló ifjú titánja, Lando Norris.
Lando Norris, McLaren MCL36, leaves the garage side on

A wokingi gárda kiábrándító formát mutatott szombaton, a 2022-es szezon első időmérő edzésén: Norris a 13., csapattársa, Daniel Ricciardo pedig csak a 18. pozícióban zárt. A McLarent már a múlt heti, bahreini teszten is fékproblémák hátráltatták, és bár ezekre sikerült átmeneti megoldásokat találni, az MCL36-os versenygép mégsem elég gyors.

Norris azt mondja, hisz abban, hogy a csapat képes lesz felülkerekedni a problémákon – de ez időbe fog telni.

„Azt gondolom, mindenki keményen dolgozik. Nemrég volt egy értekezletünk, mindenen átrágtuk magunkat, szóval keményen dolgoznak. De tavaly óta így tesznek, hogy jó dolgokkal álljanak elő” – mondta a fiatal pilóta.

„Sok azért a pozitívum is, csak sajnos vannak negatívumok is. Szóval időre van szükség, és dolgoznunk kell ezen. Azt gondolom, most már jobban értjük a problémákat, mint eddig. Egyszerűen meg kell oldanunk őket.”

„De hangsúlyozom, nem egy éjszaka alatt fog megváltozni minden, nem olyasmiről van szó, ami holnapra megoldódik, és fantasztikusak leszünk a versenyen, vagy Szaúd-Arábiában. Időbe fog telni, a srácok pedig keményen fognak dolgozni azon, hogy fejlődjünk.”

Arra a kérdésre, hogy alapvetően jó-e vezetni az autót, csupán arról van szó, hogy nincs meg a tempó, Norris így felelt: „Egy kicsit mindkettő. Kihívást jelent összerakni egy kört. Ugyanakkor viszont, ha sikerül, úgy érzed, hogy sokkal előrébb kellene lenned. Ez volt az utolsó Q2-es körömben is, ami 1:32-es idő volt.”

„De úgy éreztem, az ötödik, hatodik vagy hetedik helyre elegendő, vagy a pole-ra! Az ember teljesít, úgy érzi, mindent kihozott belőle, mégis messze le van maradva… Szóval mindkettő… Nehezebb jól összerakni a kört. Ha viszont sikerül, egyszerűen úgy érzed, nem ilyen helyzetben kellene lenned.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!